Gymnastikbygge i Slite får ny chans.

Vid Slite kommunalfullmäktiges första höstsammanträde som hölls i går kväll i samrealskolan var den mångåriga frågan om gymnastiklokal åter före sedan den nyligen ännu en gång kommit i nytt läge.
Vid sammanträde den 16 juli i år beslöt folkskolestyrelsen att gymnastikundervisningen i gymnastiklokalen skulle nedläggas och lokalen omändras till lärosal för klass 7. Lokalstyrelsen för Slite samrealskola hade å sin sida vid sammanträde en vecka senare beslutat hänvända sig till kommunalfullmäktige med begäran bl. a. att fullmäktige måtte anskaffa gymnastiklokal för samrealskolans räkning samt att slutföra utredningen om eventuell nybyggnad av gymnastiklokal för skolornas behov. Från länsarbetsnämnden hade folkskolestyrelsen nyligen erhållit en förfrågan om styrelsen var villig att under stundande vintersäsong börja byggandet av det år 1941 av Kungl. Maj:t beviljade gymnastikhuset. Styrelsen beslöt vid sammanträde den 22 september att meddela att den var villig härtill under förutsättning av kommunalfullmäktiges godkännande men att denna byggnad endast skulle om! fatta lokal för gymnastikens behov och ej biblioteksrum , läsrum, sammanträdesrum m. m. För Slite folkskola finnes f. n. ett mycket stort lokalbehov omfattande lärosalar, slöjdlokaler, bespisningslokaler och kök, aula, m. m. vilka samtliga bör lösas i annat sammanhang. Styrelsen har redan låtit utarbeta ritningar och ämnar inkomma med förslag med det snaraste.
Kommunalnämnden som behandlat ärendet omedelbart före fullmäktigesammanträdet hade föreslagit att en kommitte på fem ledamöter representerande kommunalnämnd, skolor och idrott skulle tillsättas. Så blev även fullmäktiges beslut sedan E. Lindholm föreslagit att en representant för platsens industrier även skulle inväljas. Ytterligare diskussion förekom ej. Valda blev hrr S. Grönberg (sammankallande), P. Björk, G. Tillander, B. Bonde och A. Ehinger.
I samband med gymnaStiklokalfrågan beviljade fullmäktige 500 kr för förstärkning av golvet i ungdomsklubbens lokal i Folkets park vilken lokal kommer att utnyttjas som provisorisk gymnastiklokal tills gymnastikhuset blivit klart.

Gotlänningen
Torsdagen 25 september 1952
Nr 222

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *