AIK behöll ledningen genom seger i Othem.

Rolf Lawergren femmålsskytt i Vängeelvan.
AIK behöll och stärkte ledningen i klass I genom seger mot Othem med 2-1, som spelade med tio man. Roma gick upp till andra platsen genom att spela oavgjort på Hemdalsvallen mot Fardhem. Största målresultatet registrerades i Vänge där hemmalaget vann över Stenkyrka med hela 11-2. Slite började lyckosamt i Havdhem, men orken räckte inte till, så att hemmalaget kunde triumfera med 4-2.

”Krullis” segerskytt.
Trots att Othem fick spela nästan hela matchen mot AIK med tio man så blev det ändå en jämn och spännande uppgörelse, som bevittnades av inemot 200 personer. Ställningen var länge 1-1 och man trodde att det skule bli slutresultat men »Krullis» Johansson kom fri på sin högerytter-kant tio min. före full tid och slog in segermålet. Det andra AIK-målet gjorde Allan Persson och Othems tröstmål ordnades genom straff av Sture Jakobsson.
Man hade bara spelat fem minuter då »Henna» Karlsson och Birger Sjösten sprang ihop och Sjösten blev så svårt trampad att han måste lämna planen och Othem fick klara sig utak en man under hela matchen.
Hemmalaget hade övertag i spel under början av matchen, men det blev. ändå AIK som gjorde första målet och det var Allan Persson som nitade dit bollen från nära håll. »Kajan» Almlöf forcerade sedan in två mål, men de blev bortdömda för offside. När endast en minut återstod fick Othem straff. Orsaken var att Ström, som var på väg igenom, blev sparkad i magen av mål-Juteskog. Sture Jakobsson slog dit bollen säkert.
Efter spelfördelningen var segern rättvis, nien man får betänka att det hade sett annorlunda ut, om Othem hade haft full »besättning». Bra i segrarlaget var ch Evald Ronström, som spelade lugnt och säkert. I Othem dominerar ännu de gamla på känt sätt.

Stort centerspel.
Söndagens storseger kunde noteras i Vänge där hemmalaget vann med hela 11-2 över Stenkyrka. Största glädjeämnet i matchen var Rolf Lawergrens fina centerspel med fem mål som följd. Att Rolf var en bra center visste vi förut, men han har haft otur med knäskador, så att han har inte kunnat spela regelbundet. Vi får hopps: att benen skall hålla i fortsättningen, då blir det spel i större sammanhang i framtiden. Åke Jansson gjorde fyra mål, Eskil Larsson och hy Sture Bergvall vardera ett. Sven Andersson gjorde båda Stenkyrkamålen.
Glad i morse var ordf. i Vänge, Sven Nilsson, när vi ringde på för att gratulera.
—Så bra som Rolf är ’nu, så är han den bästa center vi har på Gotland, säger Sven. Han är snabb och han är teknisk och han skjuter inte dåligt. Men ännu bättre skjuter faktiskt Åke Jansson, han kan få iväg ett skott ur alla lägen. Den andra innern, Evert Andersson, ligger inte så långt uppe, men han är mycket nyttig med sitt konstruktiva spel. Detta är inte sagt för att förringa de andra grabbarna, de är bra alla. Försvaret har också blivit stabilare sedan Gilbert Jakfbsson åter ryckte in, jag skulle tro det förbättrats med 50 proc., slutade Sven.
Om spelets karaktär kan sägas; att första halvleken gav maximal utdelning för båda lagen, ställningen i halvtid var 5-2. I andra halvlek stod inte Stenkyrka att känna igen, det var som ett annat lag. Det var spel mot ett mål och utdelningen kunde t.o.m. blivit ännu större.

Oavgjort i Fardhem.
Någon välspelad match var det inte, mellan Fardhem och Roma. Resultatet blev 2-2 och det är väl inte så mycket att säga am. Under första kvarten var det bra fart och hemmalaget låg över en aning. Efter sju min. gjorde Sture Lindgren första Fardhemsmålet. Kvitteringen kom i 25:e min. genom Malte Lyander. 1-1 blev också halvtidsresultat. I andra halvlek var det Roma som tog ledningen och det genom Axel Rodlerth, men Inan Green kvitterade och fastställde slutresultatet till 2-2.
I Fardhem var ch Evert Jakobsson, som så många gånger förr, den dominerande spelaren och i Roma kämpade Uno Gahne fint på sin vh-plats. 100-talet personer tittade på.

Lyckosam Slitestart.
Det såg ut som om Slite skulle ta sina första poäng i serien i går mot Havdhem, men en Sliteledning på 2-0 vände Havdhem till 4-2 i hemmafavör. Målskytt för Slite var Lundin och för Hevdhem Bernt Gardell två mål, K. E. Karlsson och Hans Nilsson vardera ett. Vad som Slite saknar nu är tyngd, men grabbarna kommer säkert. Av spelfördelningen att döma var segern fullt rättvis för Havdhem, men det var ingen som direkt glänste i segrarlaget. Bernt Gardell o. K. E. Karlsson var de som var mest framträdande. I Slite var Henry Lundahl bäst.