Dödsfall

I en ålder av nära 83 år har förre direktören för AB H. A. Lindströms järn- och maskinaffär Erik Pettersson, Visby, avlidit. Han var född i Uppsala och kom i unga år till Visby samt hade först anställning vid dåvarande Grönstrands järnhandel. Därefter kom han till AB H. A. Lindströms järn- och maskinaffär, där han en följd av år eller till 1922 var direktör. Han blev därefter föreståndare för Medeen och Wetterlunds järnhandel, vilken befatt! ning har lämnade 1933. Närmast sörjes han av maka, barn och barnbarn.

Sjökapten Bernhard Lewander, Klintehamn, avled i går, 67 år gammal. Han var född i Sanda och gick i unga år till sjöss. Efter avlagd styrmans-och kaptensexamen i Visby hade han anställning på Visnabolagets båtar, som trafikerade sträckan Stockholm—Stettin—Visby. Därefter tjänstgjorde han på olika fartyg i utrikesfart och sedan han slagit sig ned på landbacken har han under ett 10 år varit förman under kampanjerna vid sockerbruket i Roma. Han efterlämnar minnet av en rejäl och plikttrogen man. Närmast sörjande är son.

Köpman Alfred Sjögren, Hälsingborg, har avlidit, 75 år gammal.
Född i Blekinge har han som affärs! man varit verksam på Gotland, i Kalmar samt under 20 år i Karlskrona och 15 år i Hälsingborg. Närmast sörjande är maka och son.

Änkefru Karolina Nilsson, född Pettersson, Hammaren i Björke, avled i går i en ålder av nära 81 år. Hon var född i Hogrän och sedan många år änIka efter lantbrukaren Otto Nilsson. Den bortgångna, som efterlämnar minnet av en arbetsam och omtyckt kvinna, var sedan ungdomen medlem av Missionsförbundet. Närmast sörjes hon av fyra söner, Arvid, f. d. inspektor vid Gane gård och bosatt i Visby, Folke, övermaskinist vid Gotlandsbolaget, Ture, snickarmästare i Nynäshamn, o. Josef, plåtslagarmästare, Hammaren, en dotter, Eva, maka till köpman Bror Thulin, Enköping, sonhustrur o. barn’ barn samt en syster.

Änkefru Ida Löfgren, Roma, har avlidit i en ålder av nära 83 år. Hon var änka efter lantbrukaren Reinhold Löfgren och sörjes närmast av två söner, Hilmer, linjemästare vid Gotlands kraftverk och bosatt i Roma, och Sigurd, lantbrukare vid Likmide i Björke, samt barnbarn.

Fru Alma Gardell, född Eklund, Gute i Bäl har avlidit i en ålder av 71 år. Hon sörjes närmast av make, barn och barnbarn samt broder.

Gotlänningen
Fredagen 19 september 1952
Nr 217

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *