Sensommarbilder från Ljugarn.

Här bor Gunnar Gustafsson — det sägs tydligt ifrån — under soliga dagar på Ljugarns badstrand. På ingen annan badstrand runt Gotlandskuster har man så uttryckt egenmäktigt grävt sina solgropar — på allmänningen. Någon har skämtsamt yttrat att dessa utgör de mokratins sista motstånd på Gotland.
Att kasta varpa tycks bli mer och mer populärt även bland stockholmare. De här fyra ung domarna från Stockholm roade sig dagen lång med denna ädla gamla idrott. Här ser vi Gunnar Thurne i kastställning me dan Maud Thurne, Ulla Lager o. Stig Olofsson under tiden ag erar hejarklack i väntan på tur.
Kallt i vattnet, tycker lilla Marianne Ulfin att det är och hon blir därför hastigt ryckt ur böljorna av fru Ruth Lundvik, som var närmast till hands, innan mamma Barbro hann anlända.
Axel Bergqvist är inte rädd för att sjunga ut om de försämrade turistmöjligheterna i Ljugarn och understryker bl.a. sitt uttalande med det faktum att det ena pensionatet efter det andra har »lagt opp». Här behöver göras någonting, men vem kan göra det — utom kommunen.

Gotlänningen
Lördagen 23 augusti 1952
Nr 194

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *