Ch. Grönberg död.

I en ålder av 58 ar har f. tygverkmästare Charles Grönberg avlidit på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Han var född i Eskilstuna och kom tidigt till Gotland. Efter läroverksstudier i Visby gick han till sjöss 1911 och var sedan sjön trogen till nyårsdagen 1919, då den norska ångare han var mönstrad på förliste i Nordsjön och tre man omkom. Dessförinnan hade han i nära två år varit internerad i Italien under första världskriget, sedan hans fartyg som gått med vapen till Turkiet kapats av italienare. Efter den nyssnämnda förlisningen hade han fått nog av sjön och slog sig ned i Visby. Här öppnade han egen verkstad för konstsmide och koppararbeten och anställdes sedermera vid A 7:s tyganstalt, där han 1941 avancerade till tygverkmästare.
Under sin visbytid deltog han flitigt i visbyrevyerna, där han i den burleska genien, bl. a. som »Baldarnicken», hade stora framgångar hos revypubliken. Dessutom medverkade han vid fester och tillställningar med sång till luta och som historieberättare. Särskilt populär blev han som ledare för den dråpliga kvartetten Träklangen, o. han var utan tvekan en av de bästa vis- och kuplettsångare vi haft på Gotland.
1945 flyttade han till Smålands artilleriregement i Jönköping, o. 1948 förtidspensionerades han på grund av sjuklighet och bosatte sig i Eskilstuna.
Närmast sörjes han av maka, barn och barnbarn.

Gotlänningen
Torsdagen 7 augusti 1952
Nr 180

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *