På Stan

Jazziga tongångar
fick den tusenhövdade publiken på Murgrönan lyssna till under lör- och söndagen. Det var Arne Domnerus orkester som förutom att den skötte dansmusiken också framträdde på scenen med ett par jazznummer. Publiken jublade vilt’ över musikernas prestationer — det fanns inte många som det inte ryckte i fötterna på när de sju i orkestern brassade på för fullt. Rena ovationerna fick Jack Noren för sitt il trumsolo i »Swinging the blues». I orkestern ingick även denna gång »springpojken» »Rickey på Nalen i Stockholm och han serverade mycket trevligt visan om nationalhjälten Snoddas.
På lördagskvällen framträdde också den vid Gotlänningens amatörteatertävling korade stjärnamatören sångaren Olle Wallin och hans fru. De inhöstade livliga applåder för sin sång.
Orkestern medverkade också på söndagseftermiddagen vid en improviserad spisarstund på Kneippbyn där en hel del ungdomar mött upp. Visbymusikerna höll sig väl passiva — det var väl respekten för »de stora» som åstadkom det. Två unga gossar, båda batterister, vågade sig emellertid på försöket att remplacera Jack Norén som inte var med Rolf Jupiter och Jörgen Fagerström hette dessa båda modiga herrar. Den rätta jamstämningen infann sig väl inte men man fick i varje fall höra ett par fina låtar med fina solin av Lasse Gullin, Roffe Blomqvist, Veine Renliden, Gunnar Svensson och Yngve Åkerberg.
Crick.

Gotlänningen
Måndagen 28 Juli 1952
Nr 171

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *