Dagens Turist

är en celeber idrottsturist, ingen mindre än själve »Tumba» Johansson, som bekant landslagsspelare i »Tre Kronor», ishockeylaget som svarade för sensationen att klara av de farliga tjeckerna med 5-3 i omspelsmatchen under vinterolympiaden i Oslo. »Tumba» gjorde en praktmatch vid det tillfället och det är därför inte så konstigt att det blivit hans hittills trevligaste idrottsminne. Pucken behärskar han alltså, hans andra stora intresse är läderkulan och det intresset odlar han i Djurgårdehs IF. Tack vare fotbollen så håller han sig i god kondition över sommarsäsongen och sedan har han bara att bygga på den framemot hösten, då hockeyträningen sätter i gång.
— Och framtidsplanerna?
— Skall rycka in till värnpliktstjänstgöring i oktober. Det är flyget som får den äran: Och sen tänker den gode »Tumba» söka lyckan västerut, han skall nämligen fortsätta sina nu avbrutna läroverksstudier vid ett college i Colorado i USA. Kanske blir det cckså så att han stannar där även efter slutad skolgång. He who lives will see …
»Tumba» kompis som också han ägnar sig åt hockey och fotboll fast endast till husbehov, heter Göran Lindgren. Han går på Konstfackskolan och skall bli reklamman. Han har gott cm skissblock i bagaget och hoppas hinna med både att teckna och att måla akvareller under Visbybesöket — de båda stannar här en vecka under adress tältlägret, Norderstrand.
Turistsnoken.

Gotlänningen
Torsdagen 24 Juli 1952
Nr 168

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *