Ingen med orent mjöl i påsen

av tältande på Norderstrand.
Men anledning av den senaste tidens täta stölder spärrade polisen i går eftermiddag av området vid Norderstrand för närmare syna dess publik i sömmarna. Det hela gällde en kontroll av turisternas identitet. Någon person med orent mjöl i påsen gömde sig dock inte bland de tältande.
Det var stadsfiskal Stig Age som organiserat kontrollen. Polisen som var ute med så gott som hela styrkan slog en ring kring området och sedan gick ett par polismän från tält till tält och kontrollerade.
— En sak var markant, säger stadsfiskal Age vid ett samtal med Gotl., och det var den stundom totala avsaknaden på identitetspapper. Det borde väl annars ligga i resenärernas eget intresse att då han eller hon ger sig ut på semester de har åtminstone något papper med som säger vem vederbörande är —det kan ju uppstå situationer, allvarligare än den här kontrollen, då man måste kunna visa klara papper. Postens identitetskort är värda att rekommenderas.

Damunderklädstjuven pervers man?
Vad beträffar den som begått stölderna av damunderkläderna ur olika tält torde den skyldige få sökas i andra sammanhang. Polisen lutar alltmer åt den åsikten att det är en man med snedvridet sexualliv som är tjuven.

Mc-tjuv avslöjades
Samtidigt som kontrollen pågick tog sig polisen också en titt på tra fiken och kunde också avslöja en motorcykeltjuv. Denne körde litet egendomligt och polisen stoppade honom. Han kunde därvid inte identifiera sig som ägare till cykeln utan »valsade» med att han fått låna cykeln av ägaren. Denne hade emellertid ingen aning om att han lånat ut sitt fordon …

En annan motorcykelstöld
förövades natten till idag. Det var en 125 cc motorcykel som stod parkerad inne på Alyhrs gård som försvann. Cykeln är av märket Huskvarna, är röd till färgen och har reg-numret I 3621.

Gotlänningen
Tisdagen 22 Juli 1952
Nr 166

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *