Landsbygden.

ÖSTERGARN.
Östergarns metodistförsamling gästades i söndags av sjömansmissionären David Alexandersson från Norrköping, representant för den nordiska sjömansmissionen, Bethelföreningen. Att giva andlig hjälp och stöd åt havets söner är denna missions syfte och mål, och på medlemmarnas båtar hissas i hamnarna Bethelflaggan, som tillkännagiver att det finnes troende sjöfolk ombord. Denna kristna förening bildades i Hangö, Finland, och kan nu blicka tillbaka på en sjuttioårig välsignelsebringande verksamhet. Det är för att gagna föreningens syften som sjömansmissionären f. n. bereser Gotland.
Kl. 3 e. m. i söndags var möte anordnat i metodistkapellet härstädes. På grund av den ogynnsamma väderleken blev tillslutningen ej så stor som det hade varit önskvärt. Mötesstunden öppnades med psalmsång och bön, varefter pastor Alexandersson berättade om sjö, mansmissionens arbete samt höll en allvarlig predikan över 1 Mosb. 7 kap., om vikten av att leva och verka för Gud.
På kvällen hölls ett möte för samma ändamål i Gammelgarns kapell. Här hade en talrik menighet samlats för att taga del av stundens budskap.
Efter psalmen ”0, vad fröjd mitt hjärta känner …”, ledde pastor Anderzon i bön, välkomsthälsade de närvarande samt höll en kort betraktelse över Luk. 19: 41-44. Efter sång av strängmusiken och ytterligare psalmsång, predikade past. Alexandersson med gripenhet och värme över textorden i Dom. 7: 1-26. Förkunnelsen om vikten av att lita på Guds ord och följa Guds kallelse gick till allas hjärtan, och en mäktig ande var förnimbar.
Under psalmsång insamlades offret för sjämanstnissionen och samvaron avslöts med bön och lovpsalm.
—Z —

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 1 september 1943
N:r 200

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *