Från sjön.

Tyska skonerten Johanna, kapten W. Ernst, har natten till onsdagen sjunkit i skärgården mellan Dalarö och Huvudskär. Skonerten var på resa från Lübeck till Uppsala med last av salt. Besättningen, bestående av kaptenen och tre man, har räddats och införts till Dalarö, därifrån den inrest till Stockholm för att återvända till hemorten.
Ångaren Wilhelmina av Kramfors har Neptunbolagets bärgningsångare införts till Stockholm för underökning och reparation efter en grundstötning, som fartyget varit ute för på Kanholmsfjärden. De uppkomna skadorna uppges vara mycket omfattande. Fartyget var på väg från Sundsvall till Sunderland med trämassa.
Till Lloyds telegraferas från Liverpool: Ett telegram, som avsänts från ångaren Baltic, meddelar, att ångaren lämnat sig kurs för att hjälpa amerikanska ångaren William O’Brien från Newyork, som befann sig på en latitud av 40 gr. och longitud 65 gr. 50 min. Den amerikanska ångaren hade signalerat, att den var i sjunkande tillstånd. Baltic fann emellertid icke någon spår av vare sig fartyget eller dess besättning. Troligen har det gått under.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 30 April 1920
N:r 99

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *