Föreläsningsverksamheten.

Föreläsningsföreningarna, de militära depåförbanden och några fiskareföreningar besökas i nästa vecka av en föreläsare, som förra året gjorde sig omtyckt under en rundtur på ön, nämligen ingenjör Sven Berggren, Tureberg.
Under sin turné kommer hr Berggren att föreläsa om fyra olika ämnen. ”Med slagruta och diamantborr. Vidskepelse, vetenskap och sjätte sinnet i vattenletningens tjänst” är den lockande rubriken på de föreläsningar han håller om måndag kväll i Klintehamn, fredagen den 22 i Slite och söndagen den 24 i Hemse föreläsningsföreningar. ”Bland Lofot-fiskare och vikingaättlingar i Nord-Norge” har valts av Visby fiskareförening för söndagen den 17, A 7 bildningsråd torsdagen den 21, Fårö fiskareförening lördagen den 23 och Rone Söndagseftermiddagen den 24. Över ämnet ”Estland och dess svenska minnen” talar hr Berggren i Västergarn måndag den 18, Kappelshamn tisdag den 20, Visby arbetareföreningens föreläsningsanstalt torsdag kväll den 21 och i Ljugarn måndagen den 25 jan. Slutligen ha KA 3 och I 18 onsdagen den 20 resp. tisdagen den 26 valt att få höra om ”Statsisbrytaren Ymer, en av världens modernaste och kraftigaste isbrytare”.
Samtliga föreläsningar belysas av skioptikonbilder, där det finns elektriskt ljus. Som vanligt vid föresläsningar få åhörarna omedelbart efter föreläsningen rikta frågor till föreläsaren i ämnet och kunna också erhålla litteraturanvisningar av honom för vidare studier.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 16 januari 1943
N:r 12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *