Landsbygden. Rute.

RUTE.
De nya kommunalfullm ä k t i g e hade på måndagen sitt första sammanträde, varvid till ordförande för 1943 valdes hr Hjalmar Johansson och till vice ordförande hr Hugo Brege.
Ur förhandlingarna kan f. ö. nämnas, att hr Ivan Nilsson för åren 1943-1946 valdes till räkenskapsförare för Josef och Sofia Ahlqvists donationsfond.
I beredningsutskottet invaldes fyra ledamöter jämte lika många suppleanter (personliga) och kommer att bestå av hrr Hugo Brege, sammankallande, (suppl. Erik Karlström), Oscar E. Carlsson (Oskar Hedberg), Konrad Bergbohm (Mårten Lithberg) samt Karl Nordberg (Gust. Johansson).
Beträffande vägen Lergrav—Bräntings beslöt fullmäktige yrka på att den måtte övertagas av Vägstyrelsen och till dess att så skett, länsstyrelsen måtte ålägga kronan att hjälpa till med vägunderhållet, då det visat sig, att den mesta trafiken utgjorts av militärbilan.
En anhållan från barnmorskan att elektriskt ljus måtte installeras i hennes bostad bifölls för Rutes vidkommande.
Den bordlagda frågan om anlitande av auktoriserad revisor för den kommunala revisionen fick ytterligare vila, då fullmäktige beslöt, att frågan skulle avgöras först i samband med val av revisorer för granskning av innevarande års räkenskaper. Fullmäktiges ordförande skulle tillsammans med kommunalnämnden fortsätta utredningen.
Barnavårdsnämndens anhållan om bidrag till en kurs i barnavård bifölls, och familjebidragsnämnden fick tillstånd att inköpa ett blankettskåp.
Familjebidragsnämnden har till ordförande för 1943 valt hr Hugo Jacobsson efter hr Hugo Brege, som på grund av kommande beredskapstjänstgöring entledigats från uppdraget.
Till skolkökslärarinna vid den pågående kursen har utsetts fröken Gunvor Sandström, Uppsala. 10 elever delta i undervisningen.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 15 januari 1943
N:r 11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *