Klintehamn

Militären har fått trevlig samlingslokal.
I tisdags ägde här invigning rum av den samlingslokal, som på prosten Sjöbergs initiativ tillkommit för militären på orten. Lokalen, som består av ett större och ett par små rum, är inrymd i ”Strands” och torde komma att bli en finfin mässlokal med bl. a. marketenteri.
Till invigningsfesten hade militärerna inbjudit lottorna på orten, prosten Sjöberg med familj, fastighetens ägare fru Lingström m. fl. I övrigt var lokalen fullsatt av militärer. De närvarande hälsades av löjtnant Rundgren, och därefter talade prosten Sjöberg, som välkomnade militären till Klintehamn och uttalade förhoppningen, att de skulle trivas.
Ett anförande hölls vidare av fältpastor Lindholm, som talade över ämnet ”Hjältar”, och därefter bänkade man sig vid ett välförsett kaffebord, där man vid sidan av de lekamliga välplägnaden roade sig med allsång, varjämte en värnpliktig sjöng trevliga sånger till gitarr.
Festen avslöts med korum, som leddes av pastor Lindholm.

Klinte kooperativa handelsförening
höll i går sitt halvårsmöte för val av styrelse. De i tur avgående ledamöterna hrr Axel Ekström och Gustaf Lundberg omvaldes. Till revisor omvaldes hr Aug. Lindqvist, supplerad av hrr Ernst Sandelin och Wilhelm Pettersson.

Den kristliga fronten.
Sedan några år tillbaka har det varit sed att de olika församlingarna, kyrkliga och frikyrkliga, hålla gemensam gudstjänst på Allhelgonadagen. Traditionen bibehålles även i år, och på fredag kväll hålles denna ekumeniska gudstjänst i Missionskyrkan. Talare från de olika församlingarna medverka.
Söndagen den 3 november hålles ännu en gemensam gudstjänst, denna gång i Klinte kyrka kl. 3 e. m. Kyrkliga ungdomskretsen i Klinte har inbjudit till gemensam ungdomssamling denna dag. Vid gudstjänsten tjänstgöra som predikanter pastorerna Erik Svensson och Eric Lind. Efter gudstjänsten äger samkväm rum i prästgården.
Frikyrkosamfunden i’ Klintehamn planera f. n. att söka hålla gemensamma veckogudstjänster. Det första gemensamma veckomötet kommer att hållas i Salemkapellet torsdagen den 7 nov. kl. 7,30 e. m. Det är att uoppas att detta första gemensamma veckomöte må bliva. inledningen till en följd av sådana gudstjänster. Möteskvällen skulle bli torsdagskvällen i varje vecka, men mötena hållas i tur och ordhing i Salemkapellet, Metodistkyrkan och Missionskyrkan. . Må församlingsmedlemmar, vänner och allmänhet beakta dessa tillfällen till gudstjänst och söka komma att deltaga i mötena. Ty den inre beredskapen kan ej nog högt skattas i vår prövade tid.

De Ungas Förbund
höll i söndags sitt årsmöte. Stationsinspektor Gotthard Lindkvist, som även ledde förhandlingarna, inledde med bibelläsning och bön. Därefter vidtogo årsmötesförhandlingarna. Sekreteraren föredrog en välskriven och. intressant årsberättelse. Revisionsberättelsen, som föredrogs av kassören, visade en kassaomslutning på kr. 561:—, med en kassabehållning av kr. 67:93. Bland utgifterna må nämnas till De Ungas Förbunds mission kr. 292:55, sjömansmissionen 60:—, Gotlands Missionsförening 50:samt Klinte Luth. Missionsförening 50:— De avgående styrelseledamöterna omvaldes. Ordf. är stationsinspektor G. Lindkvist, vice ordf. och sekreterare lärarinnan fröken Hilda Nilsson, kassör handlanden V. Flemming samt Teodor Blomberg. Revisorer: målaremästare Axel Ekström samt fru Ester Lindkvist. Även en del andra verksamhetsfrågor behandlades. Predikant E. Lindh avslutade det goda årsmötet med ett kort tal över Fil. 4: 1—3.

Missionsförsäljning
var anordnad på onsdag kväll av Klinte Luth, syförening. Efter gemensam sång talade predikant Sven Hedlund, med texten hämtad från Josua 24: 14 följ., över ämnet: ”Tjänandet av Herren”. Därvid framhölls varmt och övertygande vikten, sinnelaget och förmånen av och i denna tjänst. Därefter vidtog försäljningen av syföreningsarbeten och skänkta skördealster m. m. Allt rönte god åtgång och blev det sammanlagda resultatet kr. 391:25. Den rätt talrikt besökta försäljningen avslöts med sång och bön.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 31 Oktober 1940
N:r 253

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *