En biträdande stadsläkare behövs i Visby.

Dr Bolin klagar över för mycket arbete.
Stadsläkare N. Bolin i Visby har fäst medicinalstyrelse uppmärksamhet på nödvändigheten av att vid behov kunna hänvisa till en biträdande Stadsläkare.
Under fjolåret har, skriver dr Bolin, på grund av de rådande politiska förhållandena, stadsläkaren ej kunnat. beredas någon semesterledighet. Vidare har ledighet, som var avsedd bereas.genom söndagsjour inte kunnat utnyttjas, enär någon tjänstgörane ej stått att uppbringa mer än ett fåtal söndagar. Då stadsläkaren dessutom måste vara jourhavande dag och natt utan avlösning och då därtill kommer att mycket arbete förekommer nattetid — varvid även bör påpekas, att de flesta fallen äro av sådan art att det inte är nödvändigt tillkalla läkare vid denna, tidpunkt, men vederbörande anser sig ha rätt därtill vid vilken tid som helst på dygnet — så är det klart, att det inte är möjligt att ett sådant system skall få fortgå. Stadsläkaren måste beredas tillfälle till nödig vila och ej tvingas arbeta tills han kollapsar.
Resultatet av denna överansträngning visade sig i slutet av februari i år, säger läkaren, då han måste ta sjukledigt i sex veckor på grund av överansträngning. Det är därför nödvändigt, att stadsläkaren vid behov kan hänvisa till en biträdande stadsläkare. (TT.)

Gotlands Allehanda
Lördagen den 6 Juli 1940
N:r 153

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *