Dödsfall.

I går avled på länslasarettet härstädes skräddaremästaren Aug. Lindblad i en ålder av 74 år. Han hade vårdats på lasarettet endast ett par veckor.
Den bortgångne var född vid Hästnäs samt kom i unga år i skräddarelära här i staden, där han också sedermera etablerade sig som egen mästare. I sitt yrke har han sedan fortsatt tills för några få år sedan. Han har vid sidan om sitt arbete i yrket beklätt posten som vaktmästare i Metodistkyrkan i långt över 40 år och har där nedlagt ett intresserat och mycket uppskattat arbete. I många år har han också varit ombud för livförsäkringsbolaget Trygg, varifrån han för energiskt arbete upprepade gånger erhållit utmärkelser. Genom sin mångåriga verksamhet har han kommit i beröring med många människor, som sakna den gamle, altid livlige och gladlynte mannen. Särskilt i metodistförsamlingen lämnar hat ett kännbart tomrum efter sig.
Närmast sörjande vid båren stå maka, född Alm, samt barn, däribland handlande Gustaf Lindblad härstädes, och barnbarn.
Torsdagen den 4 dennes avled i Stockholm efter en kort tids sjukdom övermaskinisten Carl Ludvig Westerlund i sitt 80:de levnadsår. Den bortgångne kom redan år 1880 i Angfartygs A. B. Gotlands tjänst, vilken han lämnade år 1924 efter att de sista åren ha tjänstgjort som övermaskinist å ångf. Hansa. Därefter har han tid efter annan vikarierat i bolaget. Närmast sörjes den avlidne av maka, tvenng döttrar, son. samt sonhustru.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 5 februari 1937
N:r 29

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *