Morgondagens Visbylopp.

Klart för fartsensationen.
Hejdebyloppet eller Visbyloppet eller Gotlands TT — kärt barn har många namn — i morgon lovar att bli en fartfest av prima kvalité. Ragge Sunnqvist, Saxtorpssegraren och »Sveriges motorcykelkung», känner sig i högform liksom hans Husqvarnamaskin, och Ragge hoppas att kunna slå sitt eget rekord på banan. Men även finnen Lampinen på Rudge och Martin Strömberg på Norton äro inga duvungar, ej heller Gösta Andersson på Rudge. Det är icke så omöjligt att det i huvudklassen blir den ordningen. Våra gotlänningar kunna väl knappast taga upp konkurrensen med dessa storfräsare, men man vet ju aldrig. I klasserna B och A äro Sten Edlund resp. Ove Lambert-Müller, båda på Husqvarnamaskiner, favoriter, men skåningen Månsson på Velocette är en farlig herre för Edlund. Som bekant blev han trea i B-klassen i Saxtorp. Tips Edlund, Månsson. Lambert-Müller, som även blev trea i sin klass i Saxtorp, har väl knappast någon jämbördig medtävlare i sin klass, men överraskningar kunna ju väntas.
Banan är så fin som väl någon TT-bana. Vi ha varit ute och tittat på den i dag och kunna garantera, att allting är väl förberett. — Vägstyrelsens vägskrapa var i farten och jämnade till banan, som därtill oljats och vattnats så att icke dammet skall besvära. Vid kurvor och andra ställen, där så behövs, skola utläggas halmbalar för alla eventualiteter. — Kl. 10 i morgon förmiddag avstänges banan för all trafik.
Nämda klockslag böriar busstrafiken ut till startplatsen. Efter kl. 12 få de vägfarande från staden köra Brovägen över Skogsholm, där även biliettförsäljning och parkering är anordnad. Vakthållningen kommer att bli mycket sträng, så att det knappast är lönt för »fripassagerare» att försöka krångla sig in på området. Störtpåfyllare och domartribun återfinnas på ungefär samma plats på »Tjutet» som förut, och i övrigt äro anordningarna i stort sett söm tidigare, men det är klart, att man utnyttiat erfarenheterna från fjolårets lopp. I fiol räknade man med en publik. om c:a 5,000 personer. Det blir mog än fler denna gång.
Allt tycks sålunda vara klart. Tre klasser starta, nämligen C. (huvudklassen), B och A med resp. 500, 350 och 250 com. Startlistan är förresten tidigare publicerad.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 8 september 1934
N:r 209

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *