Dödsfall.

Bokbindaren K. V. Holmquist har i natt avlidit härstädes i en ålder av 63 år. Han har under åtskilliga år dragits med ett svårt hjärtlidande, gom bundit honom vid sjukrummet, och hade nu under natten drabbats av en hjärtattack, som medförde döden.
Den bortgångne var född i Sanda, men kom i barnaåren till Visby och har sedan varit verksam här. Han har under årens lopp haft anställning som bokbindare dels hos firman Fred. Segerdahl och dels vid Gotlands Allehanda samt drev under några år egen rörelse. Han har därjämte nedlagt ett mycket stort intresse inom föreningslivet, där hans arbetsförmåga och begåvning flitigt ut nyttjades dels inom godtemplarrörelsen och dels inom Arbetareföreningen, där han länge varit vice ordförande. Även om sjukkasseverksamheten har han nedlagt ett betydande arbete. Han tillhörde också under ett par perioder stadsfullmäktige.
I sitt personliga umgänge var den bortgångne en fridsam och gladlynt människa, som särskilt hans föreningsbröder skola bevara i gott minne. Närmast sörjes han vid sitt frånfälle av maka samt barn.
— Målaremästaren Gustaf Lundgren har i dag avlidit härstädes i en ålder av 72 år. Han har under de senare åren dragits med sjuklighet och har sedan några månader varit sängliggande.
Född i Visby, utbildade sig den nu bortgångne i målaryrket och arbetade i detta yrke dels i hemstaden och dels i Örebro. Han etablerade sig därefter som egen mästare härstädes och drev sedan så länge krafterna tillät en ganska omfattande rörelse i branschen. Vid sidan av denna sin verksamhet har ha varit en verksam medlem av H. G. T. O. (N. T. O.) och nedlagt mycket arbete för godtemplarverksamheten, som var hans stora intresse. Han har bl. a. i 25 års tid och ända till sin död varit kassör H. G. T. O:s sjuk- och begravningskassa.
Närmast sörjande vid hans frånfälle stå efterlämnad maka samt barn.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 16 december 1932
N:r 293

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *