Klintehamn.

Den 5 dec.
Arbetslösheten.
Sistlidne lördag hölls i godtemparlokalen möte, som hade till syfte att samla medel för kyrkans insats till lindrande av de ekonomiska svårigheter, som den rådande arbetslösheten kommer åstad. Som ledare av sammankomsten stod kyrkoherde G: Sjöberg; som i ett inledningsanförande berörde arbetslöshetsfrågan samt föredrog ett av kyrkans centralkommitté för ungdomsarbetslöshetens bekämpande utgivet cirkulär. Vidare förekom ett anförande av handlanden P. S. Lindstedt, vari arbetslöshetens orsaker och verkningar berördes. Det tredje anförandet hölls av målaremästare Aug. Lindqvist, som gav en redogörelse för vad från statens sida åtgjorts för arbetslöshetens bekämpande. Ett vackert inslag i mötet gavs av en här arbetande musikcirkel, som utförde flera musikstycken på ett förtjänstfullt sätt.
Vidare utförde kyrkokören ett par sångnummer. Genom kaffeservering och upptagande av kollekt hopbringades ett belopp av 57 kronor.

Försäljning.
Nästa lördag 10 dennes-anordnar syföreningen. De gamlas vänner försäljning av syföreningsarbeten i godtemplarlokalen. Man må hoppas, att tillslutningen. då skall bli den bästa möjliga, och att föreningens vackra, strävan skall vinna. ett kraftigt stöd.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 5 december 1932
N:r 283

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *