Landsbygden. Follingbo.

FOLLINGBO, 5 nov.
Sjuttio år fyller måndagen den 7 nov. en av socknens mest driftiga och betrodda lantbrukare, kyrkovärden L. P. Hallgren, Kallings.
Född i Fleringe gav han sig liksom många andra gotländska bondsöner på 1880-talet över till Amerika för att söka sig en bättre utkomst. Men fäderneön var honom kär och efter några år återkom han och grundade ett eget jordbruk här i socknen, vilket han också fortfarande innehar och sköter med en för sin ålder ovanlig vigör. Vid sidan av det egna arbetet har. H. deltagit i »det kommunala» i egenskap av mångårig ledamot av kommunalnämden samt av skolrådet och kyrkorådet, vilken senare befattning han fortfarande innehar. Varmt intresserad av föreningsrörelsen var han en av stiftarne av lantmannaföreningen härstädes och när en sockenavdelning av bondeförbundet kom till stånd, såg han sin givna plats även.
Måtte den energiske odalmännen ännu alltjämt få besitta hälsa och krafter och njuta sitt otium i kretsen av de sina. Säkerligen komma på högtidsdagen många lyckönskningar hopom till del hans trevna hem vid Kallings.
Sockenbo.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 5 november 1932
N:r 258

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *