Från landsbygden.

Näs, 3 Februari.
Extra kommunalstämma hölls härstädes i lördags, Till ledamöter i bevillningsberedningen utsågos J. Tomasson, Olsvenne och L. Hansson, Tomsarfve. Frågan om hundskatt bebandlades och beslöt stämman att en skatt af 3 kr. skall erläggas för hvarje hundkreatur inom socknen.

Vilse körde en hemmansägare häromdagen då han skulle begifva sig från Burgsvik till sitt hem härstädes. I det rådande mörkret om qvällen kunde han ej se att hålla vägen utan kom ut på isen på Burgsviks hamn. Till all lycka var isen körbar så att han. omsider välbehållen landade på Näsudden, der folk anträffades, som bjelpte honom till rätta igen.

Yxan slant för en person i Hafdhem här om dagen då han var sysselsatt med vedhuggning, hvarvid han skadade sig rätt illa i ena benet.

En gammal säljägare af äkta skrot och korn finnes i Näs, näml. G. Nyman. Han är nu snart 60 år gammal, men det oaktadt är ännu hans största lust att slåss med sälhundarne, Nu på en 30 års tid har denne man skjutit omkring 300 sälar. Den sista sälen han fälde var dock den värste af alla, berättade gubben sjelf, ty han högg tag i armen på jägaren och förde honom med sig ett godt stycke ut i sjön, men gubben van vid sådana na ppatag förut, fick gynnaren öfver nacken, flink att skynda uppå backen, Gubben är ännu vid bästa vigör, språksam och munter, och det är roande att höra honom berätta om alla sina säljagtsäfventyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *