Ett af cyklonens offer

på Gotland vardt, som förut nämts, den i Stockholm rätt mycket kände egendomsagenten Henrik Grönvall, hvilken vid olyckstillfället befann sig på sin egendom Takstens i Lärbro, hvarest han ihjälsloga af ett afblåst tak.
Hr G. hade varit försäkrad i Fylgia för 20,000 kr. men lät denna försäkring förfalla och ingick i stället i olycksfallsföreningen Röda korset, der han försäkrade sig för 10,000 kr. Häratf reassurerade föreningen 5,000 kr., men ändock skulle den återstående utgiften af 5,000 kr. måhända kommit rätt olägligt för den unga föreningen. Emellertid drabbades hr G:s efterlefvande af, kan man säga, en dubbel olycka — men föreningen hade i stället tur.
Hr G:s assuransafgift, som förföll 1 Aug. erlades icke då, respitmånaden gick alltså till ända i söndags 31 Aug., men först på måndagen (olyckan skedde i torsdags) infann sig i Röda korset en anförvandt till den aflidne för att erlägga afgiften. Men då var det naturligtvis för sent.
Den omkomnse var broder till den för något år sedan genom ett vådaskott på en egendom i Södermanland omkomne bokbandlaren Alexis Grönvall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *