En strandning

inträffade natten till i går å Faludden. Det var tyska briggen Stephenson, förd af kapten Heinrich de Bubr, på resa från Riga till Bremen med trälast, som då i storm och snötjocka grundstötte.
Så snart strandningen blef bekant beordrades telegrsfiskt bergningsångare till stället och Poseidon ankom också i går förmiddag till Rone, hvarifrån han sedan utgick till strandningsplatsen, men på grund af det då rådande svåra vädret kunde ingenting företagas i bergningsväg, utan måste Poseidon återvända till Rone.
Besättningen lär under natten till söndagen ha bergats i land från fartyget af lifräddningsbåten.
I dag har Possidon ånyo afgått till Faludden. Kapten Viksell byste hopp om att möjligen kunna ta briggen af grund, derest vestlig vind inträffade.
Och i dag blåser vinden vestlig kring södra Gotland, men sjön går brytande och hög.
— Poseidon, som 1 dennes sent på aftonen afgick från Slite till Segerstad på Öland för att assistera det derstädes strandade göteborgsångfartyget Kullen, hvilket dock kommit flott, innan Poseidon, i anseende till tjocka, hunnit anlända, råkade under återvägen till Gotland 3 dennes på aftoner, vid argörandet af Burgsvik, på grund, men lyckades under rådande gynsamt väder att sjelft taga sig flott efter att hafva stått på grundet i 12 timmar. Poseidon befans, vidi Burgsviks hamn företagen dykareundersökning, vara alldeles oskadad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *