Rättegångs- och Polissaker.

Visby rådhusrätt.
Ransakning hölls i dag å länsfängelset med häktade bageriarbetaren Frans Alfred Jonsson samt med f. artilleristen Johan Petter Blomqvist och bageriarbetarne Karl Erik Runström och Elias Kristoffer Pettersson.
Samtlige svarandena erkände, att de varit i hög grad berusade, så att de ej till fullo kunde påminna sig hvad som händt, hvarjämte alla utom Pettersson medgåfvo, att de fört oljud och uppträdt på ett förargelseväckande sätt i studentallén och å strandpromenaden. Angående det våld, som föröfvats mot tre personer, erkände Blomqvist och Runström, att de tilldelat en namngifven resande ett par slag, samt Blomqvist och Jonsson att de öfvat våld mot en okänd person.
Mot en tredje person hade derjämte ettsvårare våld blifvit begånget, så att den öfverfallne måst förbindas af fältskär. Jovsmeson erkände, att han tilldelat denne tredje person ett slag, gifvet utan tillhygge, samt påstod att Blomqvist och Runström vidare våldfört sig å den anfallne. Blomqvist och Runström förnekade detta samt skylde på hvarandra och Jongeson.
För att få målet närmare utredt erhöll åklagaren uppskof. Jongeson skulle fortfarande hållas i häkte, de öfrige ålades att vid hämtnings äfventyr komma tillstädes.
Jonaeson är född 1866 i Björke och Blomqvist, som är gift, 1862 i Ekeby.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 15 Augusti 1884
N:r 66.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *