Domstolarne.

Norra häradsrätten.
(Länsfängelset i dag.) För stöld häktede arbetaren Johan Petter Johansson-Gardell har i dag rannsakats inför norra härsdsätten.
Såsom vi förut meddelat, är Gardell, som är född den 4 angusti 1839, misstänkt för stöld af en del klädesplagg hos en lägenhetsägare i Mästerby den 2 sistl. november, men han har därjämte natten till den 14 i samma månad gjort sig skyldig till inbrottsstöld vid Trosings i Gammelgarn, och det var för sistnämnda stöld han nu rannsakades.
Han erkände, att han vid nämnda tillfälle tillgripit ett par storstöflar, ett par nya stöfvelskeft, en kvif och en duk, man förnekade däremot, att han vore skyldig till ett vid Herdö inom samma socken samma natt begånget inbrott, för hvilket han misstänkts.
Gardell förklarades skyldig till andra resan stöld i förening med inbrott och hänvisades till södra häradsrätten för att rannsakas för stölden i Mästerby och slutdömas.

Tingsafslutningen den 31 dec, 1906.
Utslag.

För öfverdådig framfart tilltalade hemmansägaren G. Jakobsson, Lista i Norrlanda, dömdes att böta 20 kr.

För missfirmelse mot allm. åklagaren och öfverdådig framfart tilltalade fiskaren Karl Broman från Ahr i Fleringe ålades att med ed fria sig från första delen af åtalet.

För olika ordningsförseelser i Slite den 28 sistlidas februari dömdes P. Folin från Fole att böta sammanlagdt 90 kr.

Gotlänningen
Onsdagen den 2 Januari 1907
N:o 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *