Födelsedagar

ÅTTIO ÅR fyller på söndag förre hemmansägaren Viktor Elgstrand, Simes i Hablingbo. I unga år ägnade han sig åt snickaryrket och utgick med ett finare gesällbrev från fabrikör Ardell i Vänge. Han torde också ha varit en av Gotlands skickligaste möbelsnickare. Kommunalt intresserad har han även tagits i anspråk för en del förtroendeuppdrag inom socknen och har sålunda bl.a. varit ledamot i skolrådet, fattigvårdsstyrelsen och pensionsnämnden och vidare har han varit ledamot av styrelsen för Hablingbo handelsförening. Åttioåringen, som alltjämt är pigg och vital, är högt uppskattad av sin omgivning.

SJUTTIO ÅR fyller på söndag änkefru Anna Larsson, Grinds i Vallstena. Hon är född i Småland och änka efter lantbrukaren Johan Larsson. Hon har gjort sig känd som en mycket duktig och arbetsam kvinna.

SEXTIO ÅR fyller på söndag hemmansägaren Karl Lingström, Bengts i Östergarn. Han är född vid Bengts och innehar och brukar fädernegården. Jubilaren, som gjort sig känd som en duktig jordbrukare, har bl.a. tillhört fattigvårdsstyrelsen. Han är ensam och sköter sin gård helt på egen hand.

FEMTIO ÅR fyller den 29 dec. lantbrukaren Karl Karlsson, Valdarve i Eskelhem. Efter att ha varit verksam i Amerika ett tiotal år återkom jubilaren till fäderneön och förvärvade gården vid Valdarve, som han med duglighet förkovrat. Hr Karlsson är en varmhjärtad missionsman, som genom åren gjort en värderad insats inom Tofta baptistförsamling. I söndagsskolan i Eskelhem tjänstgör han som lärare. Öppen och intresserad av samhällsfrågorna gör han sin insats inom folkpartiet. De egenskaper som gör mötet mellan människor ljust och glatt äger jublaren i hög grad, vilket grannar och många vänner erfarit, skrives till Gotl.

Femtio år fyller på söndag telefonreparatören Anton Eriksson, Lännaplan 1 D, Visby. Han är född i bunkers församling i Södermanland och kom till Gotland 1927 som telefonarbetare. Efter en tid som linjearbetare blev han stationsbyggare och erhöll 1937 befattningen som reparatör. Som idrottsman, främst i fotboll och bandy — har han tillhört IFK i Strängnäs och Väskinde AIS. Under sin tid vid telegrafverket har han tillhört styrelsen i olika avdelningar av Telegraf-och Telefonmannaförbundet och har bl.a. fungerat som både ordförande och sekreterare i dessa. Som intresserad skytt tillhör han Visby skyttegille. Han är med i telegrafverkets driftsvärn och vidare är han medlem i Arbetareföreningen.

På söndag fyller fru Alfhild Pettersson, Godrings i Ekeby, femtio år. Femtioåringen, som är född i Vallstena och maka till köpman Elis Pettersson, är en av ledarinnorna för syföreningen och tillhör därjämte styrelsen för Rödakorskretsen och Samariterna.

Änkefru Lydia Gottberg, Lindarve i Ekeby, fyller på söndag femtio år. Hon är född i Ekeby och änka efter lantbrukaren Oskar Gottberg.

Femtio år fyller om söndag fru Elin Jacobsson, maka till lantbrukaren Karl Jacobsson, Lingsarve i Näs. Jubilaren, som är född i Torsås, har genom sitt stilla och försynta väsen gjort sig uppskattad av alla som kommit i beröring med henne. Hon är verksam i Kyrkliga syföreningen.

Femtio år fyller den 29 dec. polismannen Leif Örnfeldt, Vallgärdet i Roma. Sedan mer än tio år tillbaka har han verkat inom polisväsendet och är sedan 1943 ord. polisman i Roma polisdistrikt. Under denna tid har han tillhört Gotlands läns polisförening, i vilken han något år varit ordinarie styrelseledamot samt sedan flera år tillbaka studieledare. Till sin personliga läggning är han en lugn och sympatisk man.

Gotlänningen
Tisdagen den 23 December 1952
Nr 298

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *