Rattfylleri, smitning inför Allekvia i dag.

En ganska dryg uppropslista har rätten att gå igenom på Allekvia i dag. De flesta målen är dock mindre förseelser mot trafikstadgan. Ett gäller emellertid rattfylleri, grov ovarsamhet i trafiken samt smitning från olycksplats, vilket svar. bestrider.
I samband med Stångaspelen i år hade en person från sydöstra Gotland, vilken deltagit i lördagens tävlingar, kört ut från Kungsgårdsallen med sin motorcykel och därvid hållit så hög fart att han inte klarat kurvan utan kommit i sladdning och kört på en flicka som skadats. Utan att titta efter hur det gått hade han fortsatt och senare åter kört omkull. Åkl. landsfiskal Önnered gjorde gällande att han varit så påverkad av sprit att detta varit orsaken till olyckorna. Svar. bestred detta men medgav ovarsamheten. Han hade emellertid haft en halvliter konjak med sig till tävlingarna och konsumerat en hel del av den. Blodprov som togs efter det svar. kommit hem — han hade fått skjuts dit — visade 1.35 promille. Två målsäg. samt två vittnen hördes.
En bilist som kört över en järnvägsövergång trots att ljus- och ljudsignaler visade att tåget var i annalkande dömdes för ovarsamhet till 25 dbr a 7 kr. Han erkände att han kört över trots att han sett bussen, men några signaler hade han inte iakttagit.
En person som fiskat id på förbjuden tid fick böta 35 kr. Värdet av fisken förklarades också förverkat.

Gotlänningen
Torsdagen den 4 December 1952
Nr 282

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.