SPORTSPALTERNA

Näst sista omgången i klass II-bt på fredag.
På fredag fortsätter bordtennisen i klass II. Det blir full omgång de tre grupperna och sedan återstår endast en omgång innan juluppehållet och den går fredagen den 19.
Morgondagens matcher blir:

Norra serien:
Martebo GoIK—Othems IF Väskinde AIS B—Hellvi SK Lummelunda IF—Hörsne IF Endre IF står över.

Centrala serien:
Hörsne B—Östergarns IK Visby IF B—Väskinde Othem B—Visby AIK B IF Gute B—Eskelhems GIF.

Södra serien:
Burs GIF—Havdhems IF B Hemse BK—Lau GIF Rone GoIK B—Ljugarns IF Grötlingbo IF—Stånga IF

Klass I är färdigspelad för hösten så när som på matchen lone—VAIK, vilken som bekant inte blev avgjord förra fredagen. Bt-kommittén har här avgörandet om hand.
I samtliga de fyra serierna börjar våromgången den 9 januari.

Luciafest hos AIK.
Visby AIK:s handboilsektion har i morgon kväll sin egen Lucia-fest med skön Berit Pettersson som Lucia. Det tycks f. ö. bli en trevlig afton, då bl. a. kände humoristen och historieberättaren Erik Gadd, spexmakaren Lasse »Lera» Larsson och »visslerskan» Britt Pettersson lovat medverka.

Vätepojke segrade i hemvärnsrekrytkurs.
En kurs för hen värnrekryter har varit anordnad vid I 18 veckan 30/116/12. I kursen har deltagit ett 30-tal ungdomar från hela ön i åldern 16-18 år. Chef för kursen har varit kapter. Löwin och instruktörer serg. Sturewilt och överfurir Sjölin. Övningarna har bedrivits som enskild utbildning och omfattat militärt uppträdande, vapenkunskap, skjutning, terrängtjänst, order- och rapporttjänst, soldatundervisning samt kartläsning och orientering. Kursen avslutades lördagen den 6 december med en fälttävlan omfattande enskild fältskjutning, cykelorientering och avståndsbedömning. Efter tävlingens slut förrättade hemvärns-officeren överstelöjtnant Löwenborg orisutdlning och avtackade ungdomarna för det intresse de visat /ålder övningarna och framhöll vikten av att bygga vidare på den grund de nu erhållit under denna kurs.
Resultat av fälttävlan:
1) Olof Söderdahl, Väte hvo,
2) Inge Magnusson, Västerhejde hvo,
3) Nils-Åke Jansson, d:o,
4) Ulf Hansson, d:o,
5) Bertil Bonnevier, Visby hvo,
6) H. Högberg, d:o.
7) Gunnar Lilja, Västerhejde hvo.

Gotlänningen
Torsdagen den 11 December 1952
Nr 288

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *