Födelsedagar

ÅTTIOFEM ÅR fyller på måndag f. hem.-äg. Oskar Hallström, Stenstu i Ala. Han är född i Lau och korn till Ala i samband med sitt giftermål. För några år sedan överlämnade han gården till en fosterson, och därmed har den gamla släktgården gått i arv i sex generationer. Jubilaren är varmt religiös och har i många år varit söndagsskollärare. Tidigare har han bl. a. varit ledamot av valnämnden och revisor av kortrmunens räkenskaper. Han är alltjämt pigg och kry.

ÅTTIO ÅR fyller på måndag änkefru Ida Bergström, Storgatan 29, Hemse. Hon är född i Dalhem men kom i unga år till Hemse. Sedan 1922 är hon änka efter snickarmästaren Hjalmar Bergström.

På måndag fyller änkefru Hermanna Klintberg, Ålderdomshemmet i Slite, åttio år.

SJUTTIO ÅR fyller på måndag fru Hilda Liljeström, Strandgatan 46, Visby. Hon är född i Vänge och maka till eldaren Igert Liljeström.

På tisdag fyller smeden Oskar Södergren, Lilla Mörby i Hörsne, sjuttio år. Han är känd som en duktig yrkesman och begåvad med en god hälsa är han alltjämt i full verksamhet, i sin smedja.

SEXTIO ÅR fyller på tisdag musikfanjunkaren Knut Karlsson, Hagbylund, Visby. Han är född i Visby och började sin musikerbana vid A 7 år 1907. Från 1912-16 var han verksam vid Skånska dragonregementet i Ystad, varefter han återvände till A 7, där han blev musiksergeant 1919. Två år senare fick han anställning vid I 18:s musikkår och 1930 utnämndes han till musikfanjunkare. Han avgick 1942 men tjänstgjorde vid regementets kassaavdelning till 1945.
Jubilaren, vars musikinstrument är bastuba och cello, är alltjämt livligt verksam inom musiklivet i Visby i egenskap av cellist i Visby konsertföreinng och i Underhållningsorkestern. Personligen är han en gladlynt och humoristisk man.

På tisdag fyller fru Ester Björkman, maka till byggnadssnickaren Konrad Björkman, Nygårds i Västerhejde, sextio år.

FEMTIO ÅR fyller på månd. skräddarmästare Isidor Widerström, Cederströmsgatan 11, Visby.

På tisdag fyller änkefru Emilie Hansson, Lindeväg 10, Visby, femtio år.

På tisdag fyller fru Lisa Klintberg, maka till fotografen Gunnar Klintberg, Slite, femtio år.

Femtio år fyller på tisdag lantbr. Sven Eriksson, Kyrkby i Etelhem.

Gotlänningen
Fredagen den 28 November 1952
Nr 277

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *