Dödsfall

Förre trädgårdsmästaren Oskar Gustafsson, Visby, har avlidit, sjuttiotre år gammal. Den avlidne, som var född i Södermanland, kom tidigt i trädgårds-lära och praktiserade sedan på flera stora gods utanför Stockholm och Gävle samt var även en tid anst. i Stockholms stadsträdgård. År 1923 kom han till Gotland, först till Dalhem och år 1935 till Väskinde, där han inköpte Stora Nickelgårds och frambringade en handelsträdgård av ganska stor omfattning. Han idkade även torghandel men övergick sedan till partihandel med sina trädgårdsprodukter. Han har tillhört Gotlandsdistriktet av Sveriges handelsträdgårdsmästareförening, där han f. ö. en tid också var ordförande.
Den bortgångne sörjes närmast av barn och barnbarn.
Vägmästaren Oskar Karlsson, Högbro i Halla, har avlidit i en ålder av sextioåtta år. Den bortgångne, som var smålänning till börden, hade en lång och hedrande tjänst inom vägväsendet bakom sig. Han var först vägförman inom Sunnerbo härad och kom på 20-talet över till A. B. Vägförbättringar, där han bl. a. hade ansvaret för skötseln av Borås stads utfartsvägar. Han stannade i detta företag till 1927, då han kom över till Gotland och blev vägmästare i Klintehamns distrikt med Bander som bostadsort. Några år senare blev han vägmästare i Roma distrikt och den tjänsten innehade han till sin pensionering för fem år sedan. Han var en sällsynt plikttrogen man som alltid hade sitt arbete i första rummet och minnet av honom som en noggrann och rättrådig arbetsledare kommer säkert att leva länge. Han hade nu varit sjuklig i flera år och sörjes närmast av släktingar på fastlandet.

F. hamnarbetaren Axel R. T. Andersson, Smittenslund, Visby, avled i dag i en ålder av 78 år. Han var född vid Gane i Bäl, men var under ett 30-tal år tillhörande det fasta laget vid hamnen. En syssla som han hade ända tills han fyllde sjuttio år. Före sin anställning vid hamnen hade han åkerirörelse.
Närmast sörjande är sonen, bilreparatör Karl-Axel Andersson, dotter, fru Hilma Karlsson, maka till herr Josef Karlsson anställd vid SJ, samt två bröder, lantbr. Emil Andersson, Väskinde, och f. lantbr. John Nykvist, Hejnum.

Gotlänningen
Måndagen 3 november 1952
Nr 255

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *