Födelsedagar

ÅTTIO ÅR fyller på lördag förre hemmansäg. Oskar Jakobsson, Ducker i Linde. Jubilaren har under årens lopp fått mottaga en rad förtroende uppdrag i hemsocknen. Sålunda har han bl. a. varit kassör i Fardhems pastorats sparbank, styrelseledamot i Linde mejeriaktiebolag, ledamot i pensionsnämnden o. i lokalföreningen av GLC. Han har också varit en mycket duktig jordbrukare, särskilt intresserad av djuruppfödning och nötboskapsavel. Jubilaren är en omtyckt och hjälpsam person. Gården har han numera överlämnat till sonen. Trots de många åren är jubilaren ännu vid god andlig och kroppslig vigör.

Åttio år fyller på lördag änkefru Johanna Lindberg, Olleifs i Öja. Hon är född vid Olleifs och sedan några år änka efter lantbr. Vilhelm. Lindberg. Den gamla, som varit en mycket duktig hemmets kvinna, har tillhört kyrkliga syföreningen i hemförsamlingen.

På lördag fyller förre hem.-äg. Anshelm Gardell, Lillbäls i Bäl, åttio år. Åttioåringen, som är född i Dalhem, har tidigare innehaft en stor gård i Dalhem samt ett mindre ställe i Vallstena. Han har också varit verksam som byggnadssnickare. Pigg och kry är han dagligen i arbete.

FEMTIO ÅR fyller på lördag lantbr. Gustav Malmström, Sigvards i Eskelhem. Han har gjort sig känd som en duktig lantbrukare och en rejäl karl.

Gotlänningen
Onsdagen 15 oktober 1952
Nr 239

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *