Gotlandsmetodisternas årsmöte.

Gotlandsmetodisterna var samlade till årsmöte i Metodistkapellet i Högbro på söndagseftermiddagen. Det började med offentligt möte till vilket ombud och övriga intresserade samlats så att kapellet var fullsatt. Pastor Andreasson inledde och välkomnade, pastor Andergren, Slite, höll en uppfordrande predikan med text från Sak. 10: 12 och pastor Veström, Bjärges, talade till sist med text från Joh. 7: 37. Kretskören, Visbykvartetten och fru Ella Olsson interfolierade med god sång.
Efter det offentliga mötet var kaffeservering anordnad och sedan vidtog årsmötesförhandlingarna under pastor Sven Frisks ledning. Av rapporterna framgick att verksamheten varit ganska livlig med bibelkurs, sångardagar, missionsresor, patrullutbyte med östgötakretsen, midsommarmöte och läger för juniorer m.m.
Styrelsevalet utföll så att pastor Sven Frisk valdes till kretsordförande, pastor Stig Gällmo till sekreterare och förman Evert Hägg till kassör. Pastor Frisk föreslogs till styrelsemedlem i Gotlands soldatmissionssällskap och pastor Andreasson, lantbrukare Artur Olsson och pastor Linden valdes till ombud vid sällskapets årsmöte. Dessutom tillsattes ledare för de olika sektionerna.
För det kommande året planeras besök av kyrkans missionssekreterare, pastor G. Henriksson 22-27 oktober, juniorsamling i Bjärges 9 november, bibelkurs i Visby 19-22 februari, sångardag, missions- och turistresa, ett cykelläger kommande sommar samt juniorläger som vanligt. Sedan ytterligare en del verksamhetsfrågor diskuterats och tack framförts till värdförsamlingen avslöts det givande årsmötet med bön av pastor Andergren.

Gotlänningen
Måndagen 13 oktober 1952
Nr 237

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *