Dödsfall

Förre navigationsläraren, sjökaptenen John Wessman har avlidit i Stockholm, 82 år gammal. Född i Visby gick han vid 5 års ålder till sjöss med sin fader, som var en känd långfärdsskeppare, och hade innan han fyllt 9 år seglat jorden runt 3 gånger. Efter några år vid Visby läroverk tjänstgjorde han på segelfartyg i utrikes sjöfart. Sjökaptensexamen tog han i Visby 1890, blev reservofficer i flottan 1892, t. f. lärare vid Visby navigationsskola 1893 och ordinarie 1900. Samma år tog han navigationsskoleförest.-examen i Stockholm och var sedan 1912-1935 lärare vid Stockholms navigationsskola, varefter han under 12 år var sekreterare i direktionen. Han var även lärare vid tekniska skolan i Visby och stadens brandchef.
John Wessman gjorde sig också ett namn som föreläsare och artikelförfattare och det gamla Visby kommer säkert ihåg honom som Barnens Dagpappa och historieberättare och en glad och populär person i övrigt.
Närmast sörjande är maka och dotter, systern fru Laura Lindwall i Visby och brodern sjökapten Eddy Wessman, Sthlm, samt syskonbarn.

I en ålder av 77 år avled i dag hemmansägaren Reinhold Mattsson, Klemette i Silte. Han var född i Silte och var yngre år en mycket verksam kommunalman. Närmast sörjande är två barn.

Gotlänningen
Tisdagen 7 oktober 1952
Nr 232

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *