Gute nära tvåpoäng men Tellus

blixtanföll i slutmin. 3-3.
Gute och Tellus delade potten igår då resultatet blev 3-3, sedan Gute haft ledningen med 2-1 i halvtid. De åskådare som kantade Gutavallen kunde knappast känna sig besvikna ty matchen var jämn och stundvis kunde man också njuta av spelet.
Att förra söndagens Tellusseger över Gute inte var någon tillfällighet visade laget igår med ett bländande kortpassningsspel.

GUTE BÖRJADE LOVANDE en stund in på första halvleken och hade ett gott grepp om spelet den 1:a halvtimmen. Det brast emellertid på sina ställen i kedjan och oturen hängde också över hemmalaget vid några tillfällen.
Andra halvleken tog Tellus hem med klar marginal och Tellusforwards lekte sig otaliga gånger igenom guteförsvaret, som envisades med att bryta högt upp och sedan inte hann tillbaka för att fullt effektivt hejda den snabba och tekniska Telluskedjan.

GUTEANFALLEN var emellertid åtskilliga gånger av hög klass och kedjan presterade stundvis ett spel som inte stod gästernas efter och man hade åtskilliga gånger på känn att läderkulan skulle dansa in bakom Telluskeepern, men det lax inte riktigt i slutklämmen. Innertrion Runsten-Glyn-P. O. lyckades bäst för dagen med ett plus för inrarna. I försvaret får Karl-Uno Wallin och Inge Karlsson bästa betyget och även »Sieben» Schmidterlöf gjorde en bra match. Då bollen efter hand blev allt halare av den våta planen var det emellertid dåligt med klistret, vilket även var fallet med kollegan i gästernas mål.

TELLUSKEDJAN visade matchen igenom upp ett vackert lagspel och tekniskt kunnande. Yttrarna Erik Nilsson och B. Andersson var båda tekni ker och snabba sådana, medan innertrion med cf. Sandberg i spetsen visade sig mera robusta och i bästa »gåpåare»-stil. Försvaret var över lag starkt med vb. Arne Lundberg som starkaste namn.

Spelet
Inledningsmålet kom i 25:e min. genom Tellus cf O. Sandberg som från nära håll skickade iväg ett tämligen enkelt skott, som »Sieben» endast fick fingrarna på. Två minuter senare utjämnade Lennart Runsten efter nick av P. O. och frispark från Inge Karlsson. Någon min. senare fick Glyn Persson en given chans att ge Gute ledningen, då P. O. från vänsterkanten skickade in bollen framför fötterna på på Glyn, men denne rörde sig inte ur fläcken och läderkulan rullade beskedligt förbi mellan Glyn och Telluskeepern! Guteledning blev emellertid ett faktum i 38 min. då Lasse Gadd kom stormande med bollen och under ett ögonblicks förvirring i Tellus-försvaret ändrade en försvarsspelare riktningen på bollen som rullade in i nätmaskorna.
Andra halvleken inleddes med ett farligt skott från P. O. Enström, men målvakten räddade elegant. I 10:e min. fick Glyn en ny målchans, men sköt från några meters håll rakt upp i höjden och över målribban! I 14:e min. utjämnade Tellus genom hy. B. Andersson.

DAGENS VACKRASTE MÅL kom i 38:e min. och hade Lasse Gadd som upphovsman. Efter elegant spel av P. 0. och Glyn sköt Gadd en otagbar stramare i högre krysset. Ledningen blev emellertid inte långvarig då Tel-lus vb. Arne Lundberg efter en hörna skickade iväg en långboll med adress bortre krysset. 3-3 och delad poäng var ett faktum.
Domare: Karl-Erik Pettersson. JEFF.