Söndagens Matcher i Södra serien,

liksom väl också övriga fotbollsmatcher på Gotland gick under ganska svåra förhållanden. Det ihärdiga regnandet gjorde såväl bollar som planer hala och slippriga. Under sådana omständigheter ställes spelarnas teknik och balans på svåra prov. Även domarna får en svår uppgift. Alla sammanstötningar och kollisioner på grund av halkan äro inte regelstridiga och ska absolut inte beivras. Det fordras mod och sinne för proportioner att trots hemmapublikens tryck ändå hålla huvudet kallt och konsekvent följa sin egen uppfattning.

MATCHEN BURS—ALVA vanns av hemmalaget efter övertag i spel och över ett decimerat Alva-lag. Lille »Benne» råkade nämligen få en stöt på lårmuskeln i början av matchen och var sedan oförmögen att vara med. Matchen är tidigare ref. i denna tidning, varför det inte är mycket att tillägga. Tyvärr råkade domaren Knut Mattsson göra sig skyldig till en (svår) tabbe.
Det är alldeles riktigt, som fru! Gannholm skriver i sitt referat. vakten får bytas under vilket tillfälle som helst under pågående match efter meddelande av lagkaptenen till domaren. (En olycklig förväxling med insättande av reservmålvakt vid landskamper o. d. har tydligen skett.) Som en ursäkt, för den enl. fru Gannholm svaga insatsen också i övrigt, kan anföras Pit Mattsson fick hoppa in som ersättare för Larsson, När, vilken enl. uppgift från Alva SK, lär vara klubbmedlem i Burs IF och alltså inte kunde komma ifråga.
Då Larsson var närvarande och tittade på matchen, och även lagledaren i Burs. K. E. Gannholm med fru befann sig bland åskådarna, spände väl Mattsson sig aldeles för hårt inför det representativa auditoriet och kunde kanske inta göra sig själv rättvisa.
Det var verkligen synd att en så inkompetent domare skulle förstöra matchen mellan de sympatiska Burs- och Alva spelarna.
Vi hoppas emellertid att såväl Larsson som Gannholm en annan gång inte skall vara förhindrade av skäl som dagens, utan att de i gammal god form ska kunna sköta pipan.
Tilläggs bör kanske att Bins ledde med 2-0 i halvlek, varför det skedda tydligen inte fick någon rivetkan på slutresultatet. Alltid en tröt för den säkerligen mycket olycklig »domherren», vilken väl som häst idisslar alla svalda kameler från söndagen.

FÖR OMGÅNGENS andra sensation svarade Burgsvik genom att ta poäng av Hemse. Som vi tidigare nämnt är inte skillnaden mellan lagen på övre halvan så stor. Vi tro också att detta kommer ’att sporra på ett helt annat sätt än tidigare. Rone vann övertygande mot När, vilket var väntat.
Ska bli roligt se Rone mot något av de bättre lagen. De lättaste matcherna ha tydligen kommit först. I Hablingbo vann hemmalaget klart över Vamlingbo, som inte funnit melodin ännu.
Nästa omgång ser Hemse och Grötlingbo som klara favoriter mot resp. Burs och När. Hablingbo möter Rone hemma och vinner troligen, men Rone kan överraska. I derbyt Vamlingbo-Burgsvik blir det kamp som aldrig förr, genom att Burgsvik är en klass bättre och Vamlingbo en halv klass sämre än i förra serien.
Vårt tips är att Burgsvik, vinner denna gång. I södra reservlagsserien leder Hablingbo på bättre målkvot före Grötlingbo men har tre spelade matcher mot grötlingarnas två.
Son.

Gotlänningen
Fredagen 26 september 1952
Nr 223

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *