Hin är lös – bara ett öga i pannan.

Så här trevligt ordnar orienterarna för när »vanligt folk» sussar sött. Någonstans bortom Hejdeby kyrka i skogen flammade eldarna lite var stans och försnacket gick i höga vågor, I den stjärnkara och kalla lördagskvällen slog dunster av Gubbens liniment m. m. emot en, man hade på känn att här skall det kämpas. På bilden syns det glada Bro-gänget klart för start och »oldboyen» Ville överblickar det hela.

Det var kusligt, vad jag bommade vid den kontrollen, menar juniorsegraren Tore Lyth från Slite och studerftrakartan. Lycklige vinnaren i seniorklassen Magne Pettersson från Slite andas ut o. väntar spänt på att det skall gå vägen, och det gjorde det ju.

En oinitierad skulle säkert bli vettskrämd vid möte med de här två herrarna i skogen. »Hin är lös, de har ju bara ett öga i patenan». Det är de båda skogsräveyna Anders Dahlin och Alvar Olin beredda att ge sig ut i bäcksvarta skogen. På undre bilden väntar de tre tidtagarna, t. v. Bror Larsson, Sture Klasen med fru, att första man någon gång skall komma i mål. Brrr va kallt!

Gotlänningen
Onsdagen 24 september 1952
Nr 221

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *