Allianskonferensens avslutning.

Den av Visby kristliga samarbetskommitté anordnade Allianskonferensen, som pågått i Visby under tiden den 8-14 september, avslutades i söndags. Konferensen har i alla avseenden varit utomordentligt god. Besökarantalet har varit ganska högt. Den äkta innerliga och verkligt broderliga gemenskapen har i allt varit rådande så som den alltid är där Guds heliga Ande härskar. Konferensens deltagare har erfarit sanningen av att ju närmare vi kommer centrum dvs. Kristus ju närmare kommer vi varandra. Konferensen har haft förmånen att som talare äga distriktsföreståndare Nils Engmyr från Skövde.
Avslutningsgudstjänsten, som hölls i Helgeandskyrkan, inleddes av pastor Frank Thorén. Han hälsade också de församlade, som var så många att de väl fyllde den rymliga kyrkan, välkomna och riktade några manande ord till lyssnarna om vikten av att rätt höra. Distriktsföreståndare Nils Engmyr talade över ämnet De frälstas segersång. Han tecknade för sina lyssnare på ett enkelt men mäktigt och gripande sätt den frälsta skaran, den plats där de samlats och den sång den sjunger. Ska du vara med i skaran i himlen som sjunger segersången eller ska du visat bort? Den frågan ställdes rannsakande av talaren. Allianskören sjöng tvenne vackra sånger och fru Ella Olsson medverkade med solosång. losång. Samarbetskommitténs ordförande pastor Tullberg avslutade konferensen med ett kort tal, i vilket han gav uttryck för kommitténs tacksamhet för av Gud så välsignade dagar. Han riktade också ett tack och en välgångsönskan till pastor Engmyr.
Lördagens möte var anordnat som en sånggudstjänst. Allianskören sjöng under pastor Frisks ledning två avdelningar vackra och väl framförda sånger. Trion Sven Frisk, Nils Ljungberg och Sven-Inge Frisk medverkade med musik och fru Ella Olsson med solosång beledsagad av sin make Lennart Olsson. Pastor Engmyr talade över ämnet Normalt liv. Endast den lever ett normalt liv som genom Kristus lever i ett rätt förhållande till Gud, yttrade talaren. Den alltigenom goda sånggudstjänsten leddes av pastor Thorén.

Gotlänningen
Tisdagen 16 september 1952
Nr 214

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *