2.000 kr. i byte vid nattligt inbrott

i konsumbutik i Ljugarn.
Ett inbrott som inbringade tjuvarna mellan 1.500 och 2.000 kr förövades i natt i Konsums affär i Ljugarn. Inbrottet upptäcktes i morse när personalen kom till affären, då de märkte att en skrivbordslåda, som innehöll två dagskassor, var uppbruten och pengarna borta. Även kassaapparaten var vittjad på växelkassan. Inbrottsfösök har tidigare gjorts i denna affär, men inte förrän nu lyckades tjuvarna med sitt uppsåt.
Tjuvarna har tagit sig in genom ett fönster på baksidan av affären och kom först in i ett magasin och sedan till en lokal där man fövarade gödning. Från denna lokal har man tagit sig upp till affärslokalen genom att slå sönder tvärslåarna på en läm och på så sätt kommit upp i ett lagerrum, där man vält omkull sirapsdunkar och andra kärl.
I kontorslokalen har man gått direkt på den låda som pengarna förvarades i, vilket kan tyda på att tjuven eller tjuvarna väl känner till lokalförhållandena. Men det kan också bero på tur givetvis.
Kassaapparaten, som inte var låst, har också vittjats, men där fanns bara en del växelmynt. Tjuvarna hade sedan tagit samma väg tillbaka, med undantag av att man gått ut genom en dörr.
I juli månad gjordes också ett inbrottsförsök på samma sätt, men då kom tjuvarna endast till lagerlokalerna. Nämnas kan också att det endast är ett 15-tal meter till ett bostadshus från fönstret där tjuvarna tog sig in. Statspolisen håller på att utreda.

Gotlänningen
Måndagen 8 september 1952
Nr 208

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *