Dagens Turist

tycker om barn och trädgårdar, hon är nämligen barnträdgårdslärarinna och lystrar till namne Ann-Britt Engblo m. Adressen är Kungl. Huf vudstaden. Tel. nr? Hm … Liksom sin väninna Iris Bris ma n, söt kontorsflicka från Jönköping, är lon sedan en vecka tilbaka fast förankrad vid Tofta bad o. Ungsvensk-lägret där.
— En sommar utan Gotland är ingen sommar, tycker Ann-Britt som gästar ön för tredje året i rad. Och Iris är inte sen att instämma — hon har visserligen inte varit här tidigare, men det blir väl flersomrar och då vet hon var hon skall semestra.
— Vi har det underbart i Tofta, badar så ofta vi kan och skulle det regna eller eljest vara dåligt väder så tappar vi inte humöret för det —då tänder vi en brasa och så sjunger vi visor och berättar historier och har det skönt.
Ett par utflykter har vi redan hunnit med, och fler skall det bli. Då och då kvistar de båda damerna till Visby som de som många andra finner förtjusande. Nu närmast är det ett besök på Ruinspelen som hägrar — för se, det lär vara något som man helt enkelt måste se när man är i Visby, hade damerna hört sägas. Det stämmer bra det intygar
Turistsnoken

Gotlänningen
Fredagen 25 Juli 1952
Nr 169

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *