Dagens Turist

var utrustad med en ordentlig packning, dragspel och gitarr. Han var inte ensam, han hade 18 kamrater. Alla var de scouter och hörde hemma i Tyskland, Kassel i Hessen närmare bestämt. De kom med Kalmarbåten i morse och skall vara i Visby i dag, i morgon bittida reser de vidare till Stockholm. På hemresan skall vi också göra ett par dagars uppehåll i Köpenhamn.
— Vår ledare på den här resan heter Augfried Jahn, berättade en liten snabbögd gitarrspelande medlem i sällskapet, Frieder Niebergall. Vi är inbjudna till ett scoutläger i Stockholm, men tyckte att vi borde göra en avstickare till Visby på vägen dit. Vi skall titta på er vackra gamla stad i dag och hinner vi så tar vi en tripp i dess omgivningar också. Sverige är ett vackert land tycker vi allihop, men är det inte lite lustigt at ni skall ha vänstertraf. k? Det är ovant för oss.
Besöket i Stockholm blev bestämt redan i fjol. Svenska scouter som då deltagit i världsjamboreen i Österrike hälsade nämligen på Kassel-scoutema och så kom man överens om att de tyska ungdomarna skulle gästa de svenska sommar.
Turistsnoken.

Gotlänningen
Lördagen 19 Juli 1952
Nr 164

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *