Vilt slagsmål på båt i Slite.

Lett anföll med skruvmejsel.
Polisen i Slite fick i går rycka ut för att få bukt med ett par vildsinta utländska sjömän på »Östanvik» i Slite hamn. Vilt slagsmål utbröt efter sprit ombord och sprit på hotellet. En lettisk sjöman gick till anfall mot två finska sjömän, alla berusade, med en skruvmejsel. Några allvarligare skador blev det dock inte.
Det började med att man festade om rätt kraftigt ombord. Detta räckte tydligen inte, varför man gick för att »stärka sig» ytterligare på hotellet i Slite. En finne kom hem och gick på »örat» och lade sig sedan för att sova ruset av sig i en lettisk sjömans koj. När letten märkte att finnen hade lagt sig i hans koj blev han uppretad och ryckte upp finnen, varefter slagsmål utbröt.
Efter det att en annan finne kommit för att hjälpa sin landsman, fick letten tag i en skruvmejsel och körde skruvmejseln i ena finnens rygg, varvid hela skjortan rispades upp och ett fult och ymnigt blödande långt jack i ryggen uppstod. Allvarligare blev dock inte skadorna. Polisen fick ta hand cm den vildsinte lektiske sjömannen.
I sammanhanget kan också nämnas att en dansk sjöman etterseglats, förmodligen på grund av någon fylleriförseelse.

Gotlänningen
Lördagen 5 Juli 1952
Nr 152

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *