Födelsedagar

ÅTTIOFEM ÅR fyller på söndag änkefru Lina Berglund, Sippmanna i Vamlingbo. Hon är född i Fide och änka efter hemmansägaren Hugo Berglund. Den gamla har gjort sig känd som en kristen och stillsam kvinna, präktig och rejäl.

ÅTTIO ÅR fyller förre byggnadsarbetaren Joh:s Albert Nilsson-Granström, Othemars i Othem, på söndag.

SJUTTIOFEM ÅR fyller änkefru Augusta Storm, Stora Torget 1 i Visby, på måndag.
Jubilaren, som är änka efter hr Viktor Storm, är född i Visby och innehade i dussintalet år tillsammans med fru Alma Johansson fisk- och fågelaffären vid Södra Kyrkogatan. Hon har även drivit fiskhandel på St. Torget i åtskilliga år. Hälsan har varit god, med ett litet undantag för relativt kort tid sedan. Arbete och slit har det naturligtvis varit under tidernas lopp, men med gott humör har allting rett upp sig. Pigg och nyter går alltså fru Storm nu att fira sin sjuttiofemårsdag, hur svårt man än kan ha att tro det — man skulle gissa på sextio. Förmodligen är det så att gott humör är ett prima livselixir.

SJUTTIO ÅR fyller hemmansägaren Albrekt Lindegren, Petarve i Sanda, i morgon.
Han är född i Garda och innehade fädernegården vid Kulder ett femtontal år. Han flyttade sedan till Visby och därifrån till Jönköping. Efter att därpå ha varit verksam i Växjö flyttade han åter till Gotland och inköpte gården vid Petarve. Just i dessa dagar står jubilaren i begrepp att bosätta sig i Visby utan att därför göra sig av med gården i Sanda.
Under sin tid i Garda innehade han olika uppdrag och var bl. a. brandchef samt ledamot av styrelsen för Garda sparbank.
Hobbies är musiken och idrotten. Särskilt de gotländska idrotterna, i synnerhet då pärk, har legat honom varmt om hjärtat. Han har också gjort sig känd som en duktig pärkspelare och därvid erövrat många priser. Även i allmän idrott har han deltagit i ungdomen och är innehavare av idrottsmärket i guld.
Sången och musiken har i jubilaren alltid haft en intresserad utövare. Han är medlem i olika sångkörer alltsedan ungdomens dagar. Han tillhör bl. a. Sandakören och Gotlands körförbund. Vidare trakterar han både fiol och piano, är med i spelmansförbundet och medlem av Bäckstädetrion.

Sjuttio år fyller på söndag änkefru Fanny Lagergren, Havor i Havdhem. Jubilaren, som är änka efter lantbrukaren Jakob Lagergren, tillhör baptistförsamlingen.

FEMTIO ÅR fyller på söndag fru Kally Ringvall, maka till stenarbetaren K. Ringvall, Stora Vikers i Lärbro. Femtioåringen har i många år drivit kaferörelse vid Storugns.

Gotlänningen
Fredagen 4 Juli 1952
Nr 151

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *