Födelsedagar.

Sjuttiofem år fyller om lördag fru Lotten Lindvall, maka till Karl Lindvall, Robserve i Fröjel. Hon har sedan sin ungdom varit ansluten till baptistisk verksamhet, först som medlem av Eksta baptistförsamling och de senaste 25 åren som medlem av baptistförsamlingen i Fröjel.

Åttio år fyller om lördag den 13 dennes Emma Hejelenberg i Hall. Hon är född i Hall och har sålunda hela sin levnad vistats i socknen. Hon var i sina yngre dagar känd som en duktig arbeterska, fastän hon sedan tidig barndom varit vanför i ena foten. Numera kan hon endast förflytta sig genom anlitande av käpp eller stödja sig på en stol men hon är ändock i ständig verksamhet med stickning av vantar och strumpor och det är ej så litet hon hinner med under året. Hon behöver ej heller använda glasögon och det är ej många dagar under hennes långa levnad som hon varit sjuk. Uppskattad och värderad av alla för vilka hon utfört arbete av ett eller annat slag, blir hon säkerligen föremål för hyllning på bemärkelsedagen.

På söndag fyller handlanden Carl Gustaf Mårtensson, Fole, sextio år. Han är bördig från fastlandet men var i många år bosatt i Visby som droskbilägare och trafikchafför. Han har även varit verksam i, Amerika och i Stockholm. Efter återkomsten till Gotland bosatte han sig som handlande i Fole. Sextioåringen är synnerligen intresserad ev motorsport och tillhör Gotlands motorförening alltsedan starten. Han har deltagit i åtskilliga tävlingar och torde också ha inteckningar i en eller annan av motorföreningens eftertraktade trofeer, bl. e. den Björkanderska pokalen.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 11 September 1947
N:r 207

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *