Födelsedagshyllning.

Lantbr. Gustaf Nilsson, Aningåkra i Havdhem, blev varmt hyllad på sin femtioårsdag på måndagen. Den egna familjen överlämnade en fåtölj och blommor. Övriga släkten hyllade med presentkort och blomsteruppsats och från grannar mottog jubilaren en subskriberad gåva och en blomsterkorg.

På sin 80-årsdag igår blev lantbr. Hons Holmér, Hägulds i Garda, hjärtligt hyllad av grannarna, som med kyrkoherde Johansson i spetsen uppvaktade och överlämnade en textad adress med penninggåva.
Hr Helmer, som är född i Norrlanda, kom i unga år till Garda, och har också under hela sitt liv huvudsakligen varit verksam därstädes. Han har varit jordbrukare och vid siden därom en duktig snickare samt även varit verksam som sågmästare. För åtskilliga år sedan sålde han bort en del av gården och har sedan dess ägnat sig åt skötseln av sin trädgård, vilken inte blott varit en prydnad för socknens centrum utan även för hr Hohner och hans hustru varit en god inkomstkälla med huvudvikten lagd på jordgubbs- och fruktodling. Hr Holmér har glädjen att kunna begå sin 80-årsdag vid god hälsa och man skulle gott kunna räkna med, att han ännu under många år skall få ägna sig åt skötseln av sin vackra trädgård.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 11 September 1947
N:r 207

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *