Idrott och Sport.

Oavgjord finalmatch cupturneringen.
TvG-Handels blev 8-3, mörkrethindrade förlängning.

I går kväll möttes finalisterna i korporationoeras fotbollsturnering, nämligen TvG och Handelsanställda De belöningar och hyllningar som man avsett för det segrande laget fick man emellertid spara till ett annat tillfälle, ty resultatet av gårdagens spel stannade vid oavgjort. När pipan gick för full tid var ställningen nämligen 3-3 och då mörkret redan började sänka sig över planen så var det inte tänkbart att ordna någon förlängning. Dagen för omspel är ännu ej bestämd, men man kommer att ordna med den nya finalen med det snaraste.
Inemot 300 personer hade mött upp för att se gårdagens match, där handelsfolket gjorde en stark första halvlek och tog ledningen med 3-1. Sten Gottberg gjorde 1-0 åt Handels, sedan följde utjämning av TvG:s Nordgren och därpå två nya handelsmål av Asklander och Franzén, som spelade yttrar. Efter pausen var det TvG som hade turen på sin sida och först reducerade man med en straff, varpå utjämningen kom efter en stunds klungspel. Efter konferens med domaren beslöt man att avstå från förlängning, som eljest skulle ha gått ytterligare en halvtimme, ty skymningen hade redan börjat bli besvärande för målvakterna.
I. F. Varpas mästerskapstävlan i kulkastning hålles i morgon i Åhsbergska hagen med början kl. 9 f. m., vilket vi härmed vilja erinra om.
VIF:s klubbmästerskap i allm. idrott för seniorer och juniorer inledas på tisdag nästa vecka. Första dagens grenar äro löpning 100 m., kula och höjd. Tävlingarna börja kl. 18;15.
Ernst Andersson – framtidsmannent påpekar Idrottsbladet i en rubrik över texten om det senaste Stadionloppet på 2 engelska mil. K. E. Larssons seger var visserligen klar, men det var ingen överraskning att Andersson med sin långspurt besegrade Erik Elmsäter, som dock aldrig gjort en så fin prestation i slätlopp förr. Andersson kom med en mycket god finish och är en klar framtidsman, heter det vidare i artikeln.
Jag skulle ha hållit ledningen längre under näst sista varvet, så hade det gått bättre, förklarade Andersson i sina kommentarer till loppet. Mina träningsmöjligheter äro ovanligt goda, då jag tränar så gott som dagligen på en mosse utanför förläggningen. Befälet är också bra. Snart får det dock vara nog med det militära, för i oktober går kontraktet ut och jag tänker inte förnya det. I fortsättningen skall jag träna in litet kortare steg så att det går bättre på 5,000, för det är ju i alla fall mästerskapsdistansen.
Klubbmatch l allmän Idrott utkämpas i morgon kl. 16 på Gutavallen mellan Visby AIK och ett kombinerat lag från Tingstäde och Stenkyrka. Följande grenar äro upptagna: 100 meter, 400 meter och 1,500 meter, längd- och höjdhopp, kulstötning, diskus- och spjutkastning.

Landskampen i utehandbollavlyses.
Stockholm. (TT.) Landskampen i utehandboll mellan Sverige och Danmark, som skulle spelas i Stadion om söndag, har nu definitivt måst avlysas, meddelar Svenska handbollförbundets ordförande Gösta Björck.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 4 september 1943
N:r 203

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *