Pastor Edvin Hallberg vigd till griftero.

Till den eviga vilan vigdes i söndags stoftet efter föreståndaren för Visby och Stenkumla baptistförsamlingar, pastor Edvin Hallberg. Den högtidliga jordfästningsakten ägde rum i Haddångsnäs baptistkapell i Hälsingland och inleddes med att Chopins sorgmarsch spelades. Därefter sjöngs unisont ”Jag är en gäst och främling”, varpå hrr Emanuel och Johannes Gardell från Stenkumla utförde en duett: ”När min vandring är slut”. Efter det sången förklingat förrättades jordfästningen av missionsföreståndare Hj. Danielsson, som till ledning för sitt griftetal valt Pauli ord i Filipperbrevets 1 kap.: ”För mig är Kristus livet och döden en vinning”. Därpå sjöngs unisont ”Hemland där sol ej dalar”. Så följde kransnedläggningen samt ett solo av hr Emanuel Gardell, som utförde ”Den store hvide Flok” av Grieg. Som utgångsstycke spelades Nerdrivit varefter kistan fördes till kyrkogården och sänktes i griften.
Den bortgångnes minne hyllades av flera talare, bland dem landshövding Arthur Engberg, som talade å egna och släktens vägnar.
En rik skörd av kransar hade sänts till båren. Visby baptistförsamlings krans nedlades av posttjänsteman D. Nyström, Visby, Stenkumla baptistförsamlings av hr Emanuel Gardell, Svenska baptistsamfundets av missionsföreståndare Hj. Danielsson, Gotlands baptistmissions av hr D. Nyström, Gotlands baptisters ungdomsförbunds av hr Joh. Gardell, Gotlands soldatmissionssällskaps av hr Nyström samt Immanuelskyrkans ungdomsförenings och Junior- och GK-föreningarnas krans av handlanden Gösta Björstam, Visby. Bland kransarna i övrigt märktes dylika från Mariefreds och Haddångsnäs baptistförsamlingar samt från Södermanlands baptisters ungdomsförbund.
På kvällen hölls i Haddångsnäs baptistkapell en minnesgudstjänst, då pastor Hallbergs minne hyllades genom tal av representanter för de församlingar han tillhört och tjänat. Vid samma tillfälle företogs även en missionsinsamling, som blev ett uttryck för de närvarandes tacksamhet för vad den bortgångne betytt för dem.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 13 juli 1943
N:r 157

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *