U. S. A:s krigsminister nu i London.

Vad är det nu för operationer, som planläggas?
London. (TT fr. Reuter.) Amerikanske krigsministern Henry Stimson har anlänt till Storbritannien för viktiga överläggningar.
Stimson som kom med flyg möttes vid flygfältet av bl. a. den amerikanske generallöjtnanten Jacob Devers som är chef för den amerikanska arméns operationer på den europeiska krigsskådeplatsen.. Under sin vistelse i England – kommer krigsminister Stimson att ha övreläggningar med general. Devers samt med. höga civila och militära myndigheter. Han skall vidare inspektera amerikanska trupper, flygplatser och andra anläggningar.

Stimson har även besökt trupperna på Island.
Reykjavik, 12 juli. (TT fr. Reuter.) Krigsminister Stimson och generalmajor Burles gjorde på väg till Storbritannien ert mellanlandning på Island, där de på lördagen besökte riksföreståndaren och inspekterade de militära anläggningarna. I ett anförande till de trupper, som först lämnade Amerika för att försvara friheten, sade Stimson bl. a., att han var angelägen om att få tacka isländarna för den gästfrihet, som de ha visat amerikanarna.

Var kommer nästa invasionsföretag?
London, 12 juli. (TT fr. Reuter.) Nyheten om att krigsminister Stimson anlänt till Storbritannien kom 48 timmar efter invasionen av Sicilien. Det är hans första besök på den europeiska krigsskådeplatsen sedan Amerika gick in i kriget den 7 december 1941 och på militärt auktoritativt håll fäster man stor vikt vid hans besök.

Det måste vara något allvarligt i görningen.
London, 12 juli. (TT fr. Reuter.) Amerikanske krigsministerns besök i London anses innebära att viktiga saker äro i görningen. Om det icke hade varit ound???gligen nödvändigt för Stimson att resa till London skulle han icke ha gjort detta medan general Giraud befinner sig i Washington för överläggningar av militär art.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 12 juli 1943
N:r 156

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *