Landsbygden. Rute.

RUTE.
Elimförsamlingen har hållit sitt årsmöte under god tillslutning av medlemmar. Församlingens pastor Ams Waldencik hälsade samtliga varmt välkomna och hr W. Karlsson läste ett inledningsord ur den heliga skriften, varefter en stund till gemensam bön avskildes. Därefter talade pastor Waldenvik en kort stund över Dom. 5: 15-21 och man firade Herrens heliga måltid.
Så föredrogs en innehållsrik och väl skriven årsberättelse av församlingens sekreterare. Ävenså föredrog en av revisorerna det gångna årets revisionsberättelse. Den förstnämnda visade att församlingen haft ett gott verksamhetsår. Förutom den regelbundna verksamheten hade en bibelstudievecka, en ungdomsvecka och några större möten avhållits. Genom det tillskott i arbetskraft, som församlingen erhållit genom de evangelister, som kallats till norra Gotland, har verksamhet upptagits på två nya platser, nämligen Slite och Lär-bro. Under det gångna verksamhetsåret har 16 nya medlemmar välkomnats till församlingen, medan 5 st. avflyttat till annan ort, varför totalökningen utgjorde 11. Församlingens medlemsantal var vid årsskiftet 64. Av revisionsberättelsen framgick att kr. 5,848: 17 under året insamlats i de olika kassorna. Till Evangelistkassan för norra Gotland, som förvaltas av Elimförsamlingen, hade inkommit kr. 725: 28.
Efter att en barnavälsignelse ägt rum, avskild9b en stunds kaffepaus. Därefter följde administationsmöte. Därvid blev det omval av styrelsen, som utgöres av: ordf. pastor A. Waldenvik, v. ordf. W. Karlsson, sekr. K. Björklund, v. sekr. K.-G. Brobäck och kassör J. Ruthberg. I övriga uppdag blev det likaså omval förutom i något fall. Så behandlades ett flertal frågor, varvid bland annat beslutades att göra föranstaltningar till byggandet av ett kas pell i Othem. En byggnadskommitté blev tillsatt, bestående av församlingens styrelse tillika med K. Olsson, E. Jakobsson, Th. Pettersson och K.G. Olsson.
Års- och administrationsmötet avslutades så med sång och bön.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 18 februari 1943
N:r 40

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *