IOGT:s underhållningspatrull till Visby i kväll.

En s. k. underhållningspatrull, som sänts ut av försvarsstaben och IOGT, har som bekant gasterat en tid här på ön och kommer i kväll att uppträda för civil publik i Visby. Truppen består av hr Gunnar Berg, Nykroppa, ledare, recitatör m. m., fru Silwa Skytte, Malmö, sång, fiol, allsång, Gösta Grangir, Stockholm, sång till luta, piano, och Edvin Jansson, Domnarvet, dragspel. Truppen har överallt fått uppträda för fulltalig publik, och dess omväxlande, väl sammansatta program har mottagits med stort bifall, vilket framgår tydligt nog vid en titt i den gästbok, vari förbandschefer och andra kvitterat truppens besök.
Ofta återkommande uttryck är ”en synnerligen trevlig kväll”, ”en gedigen underhållning” och ”mycket god kvalitet”. En chef tackar för en trevlig och gedigen aftonunderhållning o. god fosterländsk gärning, en annan påpekar, att publiken genom applådernas åskor visat sig tillfullo uppskatta de glada, gedigna och väl framförda programpunkterna, och framhåller samtidigt, att det hela genom sin grundton av allvar utgör en god svenskmannagärning.
Tydligen en patrull som heter duga. Den som vill övertyga sig om att kvartetten förtjänar de många vackra vitsorden möter upp i NTO:s hörsal i kväll kl. 20. Alla förutsättningar tyckas finnas för att det skall bli en glad kväll. Föreställningen anordnas av Visbygodtemplarna.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 18 februari 1943
N:r 40

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *