Huset Donner får premiär på fredag.

De medverkande bära tidstrogna dräkter och smycken.
Premiären på ”Huset Donner” närmar sig nu med stora steg och från Högerns kvinnoklubb, som svarar för arrangemang och utformning av stycket, meddelas att man nu är färdig med alla de detaljer som höra till skådespelet. Detta kommer som förut nämnts att uppföras på Gamla Borgmästaregården med premiär instundande fredag och övriga föreställningar under veckohelgen samt på måndag.
Man har inte sparat någon möda på att skaffa tidstypiska dräkter och övrig stilenlig rekvisita och överstinnan Ella Hellgren, som varit den drivande kraften för denna släktkrönikas tillkomst, berättar bl. a. att en del dräkter lånats dels från Nordiska museet och dels från Gotlands Fornsal. En av de medverkande bär för övrigt en klänning, som tillhört, den i Visby födda storsångerskan Mathilda. Eneqvist-Biondini, född härstädes 1833, död i London 1898. Under sina utländka resor besökte hon flera hov och vid det danska hovet erhöll hon ett praktfullt smycke, som också kommer att bäras till klänningen. Till övriga dräkter höra också ett flertal vackra smycken, varav några skänkts av det svenska kungahuset.
Som tidigare meddelats skulle släktskådespelet föregås av en kabaret, som blir inledningen till programmet, och här komma flera trevliga sångnummer att framföras. Eva Runsten kommer även att medverka med solodans. Efter kabareten följer ett Sällsamt mellanspel, varom alltjämt ingenting är känt, och till sist kommer så ”Huset Donner”.
Avsikten med dessa muntrationsaftnar är ju att skaffa konstverk.för prydande av föreningslokalerna i Gamla Borgmästargården, framhåller överstinnan Hellgren, och därmed vilja vi också ge konstnärerna hjälp till självhjälp. Konsten kan vi inte undvara, trots att det är kristid och många andra behov pocka på att bli tillgodosedda.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 16 februari 1943.
N:r 38

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *