Domkyrkokören belönar sina trotjänare.

Efter gårdagens musikandakt i domkyrkan samlades Sancta Maria-kören på inbjudan av domkyrkoocganisetn och hans maka till ett trevligt samkväm på Gamla Borgmästaregården. Biskopsparet deltog även i denna sångarhögtid och som alltid vid dessa sammankomster förekom sång och musik i rikt mått.
Under kvällen utdelades körens vackra förtjänsttecken i silver till alla dem som i tio år eller mera verkat i kören samt även till några särskilt förtjänta medlemmar. För att bli ägare till utmärkelsen har också erfordrats olika teoretiska prov. Märkena överlämnades av biskopen, och raden av trotjänare inleddes av tullförvaltare Karl Berggren, som sjugit med i kören i 41 års tid. Kantor Karl Bandelin och målarmästare Henry Engström kunde se tillbaka på 28 års ”tjänstetid” och fröken Francis Widqvist har tillhört kören under 22 år. Sedan följde liknande utmärkelser till fru Gerda Jacobsson för 18 års sångargärning, fröken Greta Johansson och fru Anne-Marie Siedberg för 16 år, fanjunkare Carl Löwin för 15 år, bankvaktmästare John Ahldow för 13 år, kontorschef Martin Åkerbäck för 12 år samt fruarna Margareta Nyman och Margit Herlitz för 10 år i kören. För särskilda insatser inom den sakrala sången dels i Visby och dels på annat håll belönades sedan fruarna Gerda Nilsson, Ingeborg Åkerbäck och Linna Gottlander med körens speciella utmärkelse.
Biskopen gav sedan i ett hjärtligt anförande uttryck åt sin tacksamhet till Sancta Marias sångare och framhöll den utomordentliga betydelse sången har i förkunnelsen.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 8 februari 1943
Nr: 31

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *